CELEBRACIONS

La Confraria de la Santíssima Creu d’Almussafes organitza la benedicció del terme i la festa de les creus de maig

Els actes es duran a terme aquest cap de setmana amb la col·laboració de diferents associacions de la localitat

En la processó del diumenge participaran les dues cambreres de l’entitat per a aquest 2019, Verónica i Adriana Aparici Magraner


Aquest cap de setmana se celebraran a Almussafes la benedicció del terme i la festa de les creus de maig, dues iniciatives organitzades per la Parròquia Sant Bertomeu Apòstol a través de la Confraria de la Santíssima Cruz. El dissabte a les 19 hores es realitzarà una cercavila festiva en el qual es visitaran les 13 creus instal·lades per tretze associacions, col·lectius i institucions als carrers del nucli urbà i el diumenge es durà a terme la benedicció del terme en la creu situada a l’eixida del municipi en direcció a Sollana. En el recorregut fins a aquest emplaçament, que serà a marxa de processó, participarà la imatge de la patrona, la Santíssima Creu.

La Parròquia Sant Bertomeu Apòstol d’Almussafes celebrarà aquest cap de setmana, els dies 4 i 5 de maig, dos de les seues festes més destacades, la benedicció del terme i les creus de maig. La primera, que es realitza el primer diumenge de maig des de fa més de trenta anys, permetrà a la feligresia de la localitat acompanyar en processó a la patrona de la població, la Santíssima Creu, en el seu recorregut fins a la creu del terme, on es durà a terme una cerimònia solemne en la qual se li demanarà a Déu que cuide de les collites de la temporada. Respecte a la segona, en aquesta sisena edició de l’esdeveniment seran un total de 13 les creus que s’exhibisquen als carrers del municipi.

El programa d’actes, organitzat per la Confraria de la Santíssima Creu, s’iniciarà el dissabte 4 de maig, jornada durant la qual quedaran exposades aquestes creus elaborades amb diferents combinacions de flors i altres materials. A les 19 hores, el rector, Miguel Martínez Ferrer, les beneirà a les portes de l’església i posteriorment donarà començament una cercavila festiva amenitzada per la Colla d’Al-Mansáf en la qual es visitaran una per una totes les creacions. En finalitzar el recorregut, es repartirà orxata i fartons a totes les persones assistents.

En aquesta ocasió han volgut unir-se a la celebració les tres falles, Primitiva, La Torre i Mig Camí, les Clavariesses de la Divina Pastora, els Clavaris de la Divina Aurora, l’Associació de Jubilats i Pensionistes, el Centre Cultural Andalús, els veïns del carrer Sant Bertomeu, Júniors M.D. i el Moviment Cristià i dos grups de cambreres de la confraria, a les quals se sumaran les preparades per la pròpia parròquia i l’Ajuntament. La citada banda musical almussafenya, formada per tabals i dolçaines, interpretarà en cadascuna de les parades que es realitze el Cant d’Albades. 

L’endemà, el diumenge 5, i després del volteig general de campanes i el tret de 21 salves, es procedirà a la recollida de les cambreres 2019 de la Confraria de la Santíssima Creu, càrrecs que enguany han recaigut en les germanes Verónica i Adriana Aparici Magraner. La benedicció del terme començarà a les 11.15 hores amb una processó presidida per la Santíssima Creu, amb la qual es traslladarà a la comitiva fins a la Creu del Terme situada just en l’eixida del nucli urbà en direcció a Sollana, on tindrà lloc la cerimònia. Durant el trajecte de retorn, es donarà a besar la relíquia a les persones malaltes i impedides que ho sol·liciten. Per a concloure els actes, se celebrarà una eucaristia.

Categorías:CELEBRACIONS, FESTES, NOTÍCIES