MAJORS

José Machí Vicedo, almussafeny centenari

Hui, dilluns 7 de març, ha aconseguit aquesta destacada xifra a la qual molt poques persones poden arribar

La visita institucional per a felicitar-lo es va portar a terme fa dues setmanes al seu domicili


José Machí Vicedo, almussafeny centenari

El veí d’Almussafes José Machí Vicedo compleix hui, dilluns 7 de març, 100 anys i per a celebrar-ho l’Ajuntament i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la localitat ja li han fet lliurament d’una placa commemorativa en nom de tota la ciutadania. Encara que va nàixer a Barcelona i va viure molts anys a Benifaió, des de fa 25 resideix a Almussafes al costat de la seua família. L’alcalde, Toni González, assenyala que “per al poble és una alegria molt gran comptar amb veïns com ell, que després de tants esforços i sacrificis gaudeix d’una vellesa tranquil·la i envoltada de l’amor i l’afecte de la seua família”.

Almussafes està de celebració. Hui, dilluns 7 de març, el veí José Machí Vicedo ha complit cent anys. L’alcalde, Toni González, la regidora de Majors, Paqui Oliver, el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, José Matías Doria, i una sòcia d’aquesta entitat van visitar fa uns dies al protagonista d’aquesta gesta a la seua casa per a felicitar-lo per haver arribat a aquesta edat tan poc comuna.

“El més impressionant de tot és que, per a l’edat que té, està molt bé de salut. És cert que li fluixegen una mica les cames, però conserva les seues capacitats mentals i fa una vida completament normal”, comenta el primer edil. “Per al poble és una alegria molt gran comptar amb veïns com ell, que després de tants esforços i sacrificis gaudeixen d’una vellesa tranquil·la i envoltada de l’amor i l’afecte de la seua família”, assegura.

José va nàixer fa exactament un segle a Barcelona i es va criar a Tarragona. En la seua joventut va treballar en diferents llocs, entre ells unes mines de carbó d’Astúries. Posteriorment va passar per València, on va conéixer a la seua futura esposa, Ana, mentre treballava d’agricultor en una finca. Després del seu casament, que es va celebrar quan comptava 30 anys, es van establir a Benifaió, població en la qual va viure molts anys al costat de la seua dona i els seus tres fills. El seu últim trasllat de domicili va ser fa 25 anys, quan va fixar la seua residència a Almussafes.

Encara que la seua principal ocupació va ser la d’agricultor, també va treballar molts anys com aposentador en els mítics cinemes Piñana i Doré de Benifaió, motiu pel qual és molt conegut tant en aquesta població veïna com a Almussafes i altres municipis de l’entorn. Segons conta l’homenatjat, que es troba bé de salut i mai ha sigut sotmés a cap intervenció quirúrgica, els moments més feliços de la seua vida han sigut els naixements dels seus fills.

Més enllà de l’àmbit familiar i laboral, la seua gran afició ha sigut la petanca, esport al qual li ha dedicat molt de temps i esforç. Aquesta passió li ha proporcionat al llarg dels anys nombrosos trofeus, dels quals va presumir orgullós durant la visita institucional. Ara haurà de col·locar al costat d’ells un més: la placa commemorativa que se li va entregar en nom de tota la ciutadania per a felicitar-lo per haver aconseguit les seues primeres deu dècades d’existència.