GENERAL

Igualtat Almussafes organitza el V taller de cuina saludable estacional

Un grup de 23 persones va gaudir, ahir dijous a la vesprada, d’un taller demostratiu de cuina gratuït organitzat per la Sala Cotonera Events

Les persones participants van seguir el procés complet d’elaboració d’un menú saludable compost per tres entrants, un plat principal i un postre


L’Ajuntament d’Almussafes, junt amb l’empresa de restauració Cotonera Events, va organitzar conjuntament una jornada de cuina, confeccionant un menú per a un dia d’estiu, al qual van anomenar “La cuina d’estiu, combinem fruites i verdures”. Durant la sessió pràctica gratuïta, que els veïns i veïnes de la localitat van seguir al detall, dos prestigiosos mestres culinaris van ser els encarregats d’elaborar una carta professional de receptes que va comptar amb tres entrants, un plat principal i un postre.

Dins del programa d’activitats que el consistori d’Almussafes oferta a la població des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, un grup conformat per 23 persones es va traslladar ahir a la vesprada fins a la sala de celebracions per a conèixer de prop les arts culinàries dels millors xefs.

Els participants es van desplaçar a les 15.30 hores amb autobús des de l’esplanada del Centre Cultural d’Almussafes fins a l’establiment hostaler, ubicat en el municipi d’Alzira. Al llarg de la jornada els i les assistents van aprendre a preparar un menú per a un dia d’estiu a què van anomenar “La cuina d’estiu, combinem fruites i verdures”, format per tres entrants freds (hummus casolà d’alvocater, gaspatxo fresc de verdures de l’horta, maduixes i gelat, i clòtxines del mediterrani amb cogombre i llima), un plat principal (crema freda d’alls porros i peres amb pernil) i, un postre típicament valencià amb coca valenciana d’ametla amb fruita de temporada. 

L’objectiu principal és donar a conèixer els veïns i veïnes d’Almussafes una forma didàctica i participativa l’existència, l’ús i les bondats dels productes de la nostra terra, augmentant la qualitat alimentària de les persones, així com, conscienciar de la importància que tenen els hàbits saludables de l’alimentació per a la nostra salut.

Posteriorment, el grup d’aprenents va gaudir d’un equilibri de sabors i textures degustant el saludable i nutritiu menú que van confeccionar amb creativitat els reconeguts cuiners Gaspar Dorda Bifante i Armando Rosero Montezuma.

El 20 de maig es va obrir el termini d’inscripció en l’Oficina d’Atenció al Major i en total es van confirmar les 23 places oferides. L’excursió estava finançada per l’Ajuntament i, segons la regidora d’Igualtat en funcions, Davinia Calatayud, “el consistori continuarà apostant per estos cursos pensats perquè el veïnat d’Almussafes amb inquietuds culinàries puguen millorar les seues habilitats en els foguers i conquistar el paladar de les seues famílies”.

Categories: GENERAL, NOTÍCIES, SOCIETAT