CELEBRACIONS

Gran Festa d’Obertura de la pista de Pump Track d’Almussafes

Centenars de persones, principalment xiquets i xiquetes, van estrenar ahir dimecres, 28 de desembre, la nova instal·lació pública per a la pràctica esportiva sobre rodes

L’Ajuntament d’Almussafes ha invertit 109.000 euros de fons municipals en la construcció del circuit, les característiques tècniques del qual fan possible la celebració d’esdeveniments esportius oficials

Prop de mil metres quadrats ocupa la superfície de la pista, emplaçada en la parcel·la situada entre el Camp de Futbol i la Pista Polivalent


Gran Festa d’Obertura de la pista de Pump Track d’Almussafes

El Consistori d’Almussafes ha triat les vacances nadalenques per a obrir les portes del Pump Track, la nova zona esportiva d’oci per a recórrer amb bicicletes, skates, patins i patinets, construïda aquest mes de desembre per una empresa especialitzada. La gran festa d’obertura es va celebrar, ahir dimecres 28 de desembre, una jornada que va acollir dues exhibicions amb sengles masterclass incloses i que va tindre un gran acolliment per part de les famílies de la localitat i que també va rebre la visita de nombrosos amants d’aquests circuits, entre ells esportistes professionals de diferents edats i també representants de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament d’Almussafes ha acomiadat el 2022 inaugurant una nova zona d’oci i convivència destinada a la pràctica esportiva en família, situada entre el camp de futbol i la Pista Polivalent i amb accés des de la Ronda Antoni Ludeña (camí del Cementeri). La Pista de Pump Track, un carril bici lúdic d’inèrcies per a pràctica esportiva amb bicicletes, skates, patins i patinets, de manera lúdica i no competitiva, de veïns i veïnes de totes les edats, va obrir les seues portes ahir dimecres, 28 de desembre, en un ampli horari matinal i vespertí i amb activitats guiades per a les persones usuàries.

La gran festa d’obertura organitzada per l’Ajuntament va incloure una exhibició i masterclass matinal amb bicicletes i patinets, impartida per l’esportista valencià i director esportiu de nivell 1, Pep Blasco, campió de la Copa d’Espanya i de la Comunitat Valenciana BMX Master40 i 3r del Campionat d’Espanya de Pump Track. Ja a la vesprada, es va celebrar una nova exhibició amb masterclass d’iniciació amb patins, aquesta vegada impartida per monitors de l’Escola de Patinatge de València i el Grup de Patinadors d’Almussafes. En tots dos casos, els professionals van guiar als participants per a salvar els obstacles del circuit d’una manera segura.

Una àmplia representació de xiquets i xiquetes del Consell de la Infància i l’Adolescència van gaudir al llarg de la jornada de la instal·lació, que va rebre centenars de visitants, principalment menors d’edat, però també professionals de l’esport, representants de la Federació de Ciclisme i amants del Pump Track desplaçats des d’altres poblacions.

L’alcalde, Toni González, qui va visitar el circuit juntament amb la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud, i l’edil delegat d’Esports, Pau Bosch, va remarcar “l’aposta de l’executiu d’Almussafes per la joventut i l’esport i la importància de la nova infraestructura per a la pràctica esportiva i la diversió de tota la ciutadania”. En aquest sentit, s’ha plantejat un ampli horari d’obertura durant el període vacacional nadalenc, de 9:00 a 21:00 hores, excepte el dia 1 de gener, que tancarà per festivitat.

Tant el casc com els elements de protecció són imprescindibles per a la seguretat de les persones usuàries, indica l’edil d’Esports, qui incideix en l’excel·lent ubicació del circuit, molt pròxim al centre del nucli urbà i amb extensa superfície destinada a l’aparcament de vehicles en els voltants.

Circuit de primera categoria

L’Ajuntament va contractar l’empresa especialitzada Pump Track Park S.L. per a la construcció, en tan sols 10 dies, d’aquesta pista, que ocupa 869 m2 de superfície i que està dotada d’un carril que oscil·la entre els 1,8 i 2,8 metres d’amplària i un desenvolupament lineal de 180 metres, tot això amb salts, plataformes i peralts. Es tracta d’un disseny pensat per a acontentar la majoria de les persones usuàries, perquè dels aproximadament 150 circuits que existeixen en l’actualitat en tota la Comunitat Valenciana, molt pocs d’ells permeten un ús tan variat de mitjans de locomoció com el d’Almussafes. “Hem invertit 109.000 euros de fons propis per a la posada en funcionament d’aquesta nova zona per a les famílies d’Almussafes, amb la qual hem dotat d’un servei públic a aquest espai esportiu”, comenta Davinia Calatayud. I afig, “es tracta d’un carril bici lúdic esportiu que ja reuneix totes les característiques tècniques més innovadores i modernes i que se situa a l’avantguarda quant a qualitat”.

Remodelació del Skate Park

El Pump Track complementarà el Skate Park, l’altre espai per a la diversió i la pràctica esportiva amb el qual compta Almussafes des de fa anys, situat els jardins d’accés del parc industrial Joan Carles I. Precisament, durant el primer semestre de l’any 2023, l’Ajuntament procedirà a la remodelació integral d’aquest.