CULTURA

Emocionant presentació del llibre ‘Les hores imprecises’, de Mª Carmen Sáez, a Almussafes

L’escriptora almussafense va obtindre en 2018 el Premi Marià Manent de Poesia de Premià de Dalt

La cafeteria del Centre Cultural va ser el lloc escollit per al desenvolupament de l’acte, el passat divendres 22 de març, a les 19.30 hores


“Un poemari d’interior on la lectura pareix una conversació entre la poeta i el lector, i sempre amb la naturalesa molt present”. Així va definir el poeta Berna Blanch “Les hores imprecises” de Mª Carmen Sáez, durant la presentació de l’obra celebrada el passat 22 de març, a les 19.30 hores, en la cafeteria del Centre Cultural. A més de Berna Blanch, van intervindre en l’acte Víctor Iborra i Tamara Real, i en ell la pròpia autora, junt amb Amparo Medina i Alicia Benavent, va llegir alguns dels poemes del llibre i, amb posterioritat, Néstor Mont a la guitarra i Presen Martínez, amb la seua càlida veu, van emocionar el públic assistent. Amb aquesta obra, la poeta va guanyar en 2018 el 42 Premi Marià Manent de Poesia a Premià de Dalt (Barcelona).

La poesia torna a protagonitzar un dels actes de l’agenda cultural de l’Ajuntament d’Almussafes. La cafeteria del Centre Cultural va acollir el passat divendres 22 de març a les 19.30 hores la presentació del llibre ‘Les hores imprecises’, de l’escriptora local Mª Carmen Sáez Lorente. La presentació va acollir mig centenar de persones que van poder disfrutar d’una vesprada cultural completa, amb poesia i música en directe.

L’almussafense, que va obtindre recentment amb esta obra la 42 edició del Premi Marià Manent de Poesia de 2018 en el municipi barceloní de Premià de Dalt, va explicar a les persones assistents les motivacions que l’han portada a plasmar les seues inquietuds en este nou treball literari editat per Cossetània Edicions.

L’acte es va inaugurar amb les presentacions a càrrec de Víctor Iborra, Tamara Real i Berna Blanch, i, posteriorment l’autora va llegir alguns poemes junt amb Amparo Medina i Alicia Benavent. Al finalitzar l’acte Néstor Mont i Presen Martínez, van protagonitzar un recital amb conegudes cançons d’altres autors.

Tal com va ressaltar Berna Blanch durant la presentació del volum, els poemes de ‘Les hores imprecises’ “són un espill de les seues emocions i sentiments. Es tracta d’una poesia intimista i pura, amb versos contundents, redons i originals. Són poemes curts de fàcil lectura, molt humans i que compten amb una poesia molt expressiva, que parla de qüestions que ens identifiquen a tots i a totes”.

Després d’esta primera presentació de l’obra, l’autora portarà el seu talent a la Fira del Llibre de València del mes d’abril, a Girona el pròxim mes de maig, i a Premià de Dalt, el 10 de maig.

Berna va ressaltar l’ampli currículum amb què compta Mª Carmen Sáez. Va destacar les seues diferents facetes artístiques com a escriptora, poeta, guionista, professora de teatre, actriu i animadora cultural, a més de destacar bona part de la seua creació literària. ‘Carla i el circ dels cacauets’ (1999), ‘El malvat Pacuco’ (2003), ‘Cercant ocells d’aigua’ (2009), ‘Illa retrobada’ (2010), ‘Unes espardenyes de Jaragua’ (2012), ‘Un somriure per a Tandapata’ (2013), ‘Misteri a la mansió Lumpini’ (2014), ‘El costum dels crepuscles’ (2014), ‘La remor del vent’ (2016) i ‘Les gallinetes de dol’ (2017). A més del Premi Marià Manent de Poesia, ha obtingut els premis Ciutat de Torrent 2008, Vila de Puçol 2009 i Astoria de Creació Teatral 2019.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES