CULTURA

Els tallers municipals tornen al Centre Cultural d’Almussafes

Dimarts que ve es reprendran els cursos culturals, suspesos des de principis d’any a conseqüència de la crisi epidemiològica

La Regidoria de Cultura ha hagut d’adaptar els tallers a la limitació d’aforament regulada com a oci educatiu per la Generalitat Valenciana


L’Ajuntament d’Almussafes reprén, dimarts que ve, 13 d’abril, la temporada 2020-2021 dels tallers culturals municipals, inaugurada al novembre del passat any i suspesa des de principis de 2021 a conseqüència de l’elevada taxa de contagis registrada en la població. Amb un escenari epidemiològic esperançador, en el qual durant diverses setmanes es manté una taxa d’incidència de 0, la Regidoria de Cultura convoca de nou l’oferta formativa cultural amb els condicionants provocats per la normativa COVID19, que obliga a una limitació d’aforament d’un màxim de 10 persones en els diferents tallers. Tornen així els cursos d’Arts Plàstiques, Teatre, Ceràmica, Tall i Confecció i Costura d’Indumentària Valenciana i s’obri un termini de noves matriculacions per al tercer trimestre, amb un preu públic de 10 euros, ja que l’alumnat prèviament inscrit en el trimestre anterior té assegurada la seua plaça.

El Centre Cultural d’Almussafes donarà de nou la benvinguda als tallers culturals municipals de la temporada 2020-2021 dimarts que ve 13 d’abril.

Durant la jornada d’ahir dijous, el regidor de Cultura, Àlex Fuentes, es va reunir amb l’empresa concessionària del contracte del servei de monitors dels diferents cursos, i amb el propi professorat d’aquests, per a perfilar les condicions d’aforament, periodicitat i compliment de la normativa sociosanitària per a la seua impartició en aquest tercer i últim trimestre.

“Després de l’aturada obligada que vam haver d’aplicar des de principis d’any per a doblegar la corba de la tercera ona que tan durament ens va castigar a Almussafes, és un autèntic plaer comunicar que en l’actualitat tenim un nou escenari epidemiològic que ens permet reprendre l’oferta de tallers amb les màximes garanties de seguretat”, destaca el regidor de Cultura.

No obstant això, el retorn del programa de tallers municipals ve amb limitacions conseqüència directa de la normativa autonòmica reguladora de l’oci educatiu, que no permet reunir més de 10 alumnes per curs. “Aquesta circumstància ens ha obligat a adaptar el taller d’arts plàstiques, que hem hagut de desdoblegar en dos grups, que veuran reduïdes les hores de formació”, explica.

L’alumnat inscrit en el segon trimestre, que finalment es va suspendre, manté la seua plaça activa en l’oferta de disciplines existent en els diferents grups d’edat i nivells d’especialització (Arts Plàstiques, Teatre, Ceràmica, Cort i Confecció i Costura d’Indumentària Valenciana). No obstant això, s’acaba d’obrir un període per a la formalització de noves matriculacions, atés que queden vacants disponibles en la majoria dels cursos. Les inscripcions hauran de formalitzar-se de manera presencial en el Centre Cultural d’Almussafes i per a qualsevol consulta telefonar al 627 798 388.

Cada matrícula té un preu de 10 euros trimestrals i l’Ajuntament continua aplicant els descomptes habituals. Així, a les persones amb diversitat funcional, jubilats, pensionistes i aturats de llarga duració se’ls aplicarà una reducció del 50% respecte a la tarifa general, a les quals disposen del carnet Jove del 10% i les que formen part de famílies nombroses del 20%.