NOTÍCIES

Els autobusos ja no podran aparcar en el parquing públic emplaçat enfront de l’Hotel Bartos

Instal·lació de cons en l’accés a la parcel·la des del carrer Lira Almussafense i senyals de prohibit entrada i estacionament en la mateixa són les accions adoptades per a solucionar la problemàtica dels sorolls generada pels autobusos


L’alcalde, Toni González, acompanyat per l’inspector cap de la Policia Local i de dos operaris públics, va visitar ahir dijous dia 17 i també hui divendres dia 18 de maig, l’aparcament públic ubicat entre el carrer Lira Almussafense i el carrer Sant Cristòfol, per a aplicar una solució definitiva a les molèsties de soroll que afecten el veïnat i que estan provocades pels autobusos que pràcticament diàriament traslladen a turistes fins a l’Hotel Bartos i es mantenen durant prolongats períodes de temps amb el motor en funcionament.

La decisió presa des de l’executiu local passa per prohibir definitivament tant l’accés com l’estacionament d’estos vehicles a este parquing públic i gratuït. De fet, este mateix matí, la brigada municipal ha instal·lat uns cons per a reduir les dimensions de l’entrada al solar des del carrer Lira Almussafense, així com senyals indicatius de la prohibició d’accés i estacionament dels autobusos en el mateix.

A partir de hui, els vehicles estan obligats a fer ús de la parada d’autobusos de la Ronda Historiador Lluís D. Alabarta (just enfront de la cafeteria Enjoy), tant per a la càrrega com per a la descàrrega dels passatgers i a desplaçar-se fins a l’aparcament del polígon Joan Carles I, on sí que estaran autoritzats per a estacionar fins al moment del nou servici.

Amb esta iniciativa, l’executiu local conclou el llistat de peticions traslladades pels veïns i veïnes de la zona en una reunió celebrada fa dos anys. De fet, al març de 2016, es van executar els treballs de condicionament de la parcel·la privada de 1.709 m2 del carrer Lira Almussafense amb l’objectiu d’ampliar la zona d’aparcament emplaçada entre esta via urbana i el carrer Sant Cristòfol a més de 4.000 m2. En esta actuació urbanística, que va suposar una inversió de 4.719€, es va procedir a la neteja, refinat i compactat de la base existent i el posterior estés d’una capa de graves, i la seua posterior senyalització interior. L’esmentada intervenció va solucionar, així mateix, la problemàtica de salubritat que afectava la parcel·la, ja que es va procedir al desbrossament, neteja i desratització de la mateixa, a més de posar a disposició de la ciutadania de la zona del Pontet un major espai d’aparcament.

Categories: NOTÍCIES, URBANISME