ESPORTS

El Repte Solidari de l’Associació Espanyola Contra el Càncer s’aconsegueix a Almussafes

Familiars, entitats locals i veïns es van bolcar amb els 44 participants en la seua arribada a la meta, que estava situada en el Parc Central

La iniciativa, que aconseguia la seua vuitena edició, va recórrer entre el divendres i el dissabte 120 quilòmetres i va realitzar parades en un total de 16 poblacions

Entre els ‘retistes’ es trobaven els almussafenys José Pascual Asins, Puri García i José Senón


Centenars de persones es van reunir el passat dissabte 14 d’abril per a participar en la festa que la Junta Local Lluita contra el Càncer d’Almussafes va organitzar per a rebre als 44 ‘retistes’ del Repte Solidari de l’AECC de València d’aquest 2018, que va tenir per primera vegada a la localitat com a meta del desafiament. Després de recórrer 120 quilòmetres en al voltant de 24 hores, els ajuntaments d’Almussafes i Ontinyent i diverses entitats van rendir un homenatge als participants en la plaça Major i en l’Àgora del Parc Central, on la festa va incloure tallers infantils i fins i tot una exhibició de hip-hop.

Almussafes es va bolcar el passat dissabte 14 d’abril a la vesprada amb la lluita contra el càncer. El Repte Solidari 2018, que per primera vegada va concloure en la localitat i es va desenvolupar sota el lema ‘La flama que ens uneix’, es va convertir en una nova mostra del suport massiu de la ciutadania a la investigació d’aquesta malaltia. De manera multitudinària, veïns, familiars i associacions locals es van implicar en la festiva benvinguda que se’ls va brindar als 44 corredors i corredores que es van enfrontar a aquesta experiència promoguda per l’Associació Lluita Contra el Càncer de València para visibilitzar la necessitat de seguir contribuint a l’erradicació d’aquesta malaltia.

“Agraïsc a totes les entitats, i especialment a la Junta Local de l’AECC, la seua obstinació en què l’esdeveniment fóra tan especial, i també vull ressaltar l’excel·lent treball realitzat pels funcionaris municipals, la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil per a aconseguir que els corredors pogueren sentir-se còmodes durant aquest complicat desafiament al que s’han enfrontat”, explica l’alcalde d’Almussafes, Toni González. El primer edil considera que “és molt important que visibilitzem aquesta malaltia i és gratificant comprovar en actes com aquest que la societat està conscienciada i rema en la mateixa direcció per a aconseguir resultats”.

La primera parada a Almussafes dels participants, entre els quals es trobaven els almussafenys José Pascual Asins, José Senón i Puri García, fou en la caserna de la Guàrdia Civil, on el tinent del lloc, Javier Muñoz, els va rebre per a felicitar-los per la gesta i fotografiar-se amb ells. Després d’açò, es van dirigir al costat d’un grup de motoristes d’Almussafes fins a la zona verda de la torre Razef, on les autoritats, entre elles el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina, els membres de l’AECC de València i les representants de la Junta Local Lluita contra el Càncer els van agrair el seu compromís. En aquesta benvinguda, el grup local Saruka va ser l’encarregat de posar la banda sonora.
 
La festa homenatge als retistes
 
Però la vertadera festa es va celebrar a continuació en l’Àgora del Parc Central, on es va traslladar tota la comitiva des de la plaça Major portant com a encapçalament una torxa, simbolitzant la flama a la qual al·ludeixen en el citat lema. Els encarregats de transportar pels carrers d’Almussafes aquesta torxa amb la flama de l’esperança van ser els joves de la localitat Ángel Asins, Juan Miguel Navarro, Paula Ferriz i Adrián Lapeña. En el Parc Central els esperava un sentit homenatge en el qual se’ls va fer lliurament d’un diploma acreditatiu i d’un detall especial. Allí, els assistents van manifestar el seu suport als ‘retistes’ a través de diverses pancartes en les quals expressaven el seu agraïment.

En aquest acte de clausura, que es va desenvolupar en l’escenari col·locat expressament per a l’ocasió en l’Àgora del Parc Central, va participar, entre uns altres, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, qui va agrair també “l’esforç dels ‘retistes’, l’organització i del promotor, José Antonio Miguel, i va subratllar la necessitat que les institucions públiques s’impliquen al màxim en aquesta causa i s’invertisca molt més en investigació”. Al costat d’ell van intervindre també el director general de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina, la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Matilde Francés, la presidenta de la Junta Local de AECC, Adela Lladosa, i el promotor de l’esdeveniment, José Antonio Miguel Garrido.

Paral·lelament, per a seguir conscienciant a la població sobre la lluita contra aquesta malaltia, les Clavariesses de la Divina Pastora 2018 i l’Ampa del IES Almussafes van oferir dos tallers de manualitats, un de confecció de xapes solidàries i un altre de pintura facial. A més, el grup d’hip-hop del Pavelló Poliesportiu va delectar als presents amb una coreografia de benvinguda. També van col·laborar activament en l’esdeveniment el Club de Colombicultura, el Club d’Atletisme, la xaranga de l’Institut d’Educació Secundària, Som i Estem, el Club de Futbol i el Club Gastronòmic ‘El Putxeret’.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES