MAJORS

El programa “Estimem” arranca a Almussafes

L’estimulació de les persones majors amb animals de companyia és l’objectiu d’este projecte pilot i pioner en la comarca de la Ribera

Lucky Protectora d’Animals desenrotlla el programa municipal en la Residència “La Vila”


L’Ajuntament d’Almussafes, a través de la seua Regidoria de Majors, va inaugurar dissabte passat 10 de novembre un nou programa específic per a la Residència i Centre de Dia “La Vila”. Encunyat com “Estimem”, es tracta d’un projecte pilot i pioner en la comarca de la Ribera que busca sensibilitzar les persones majors, i més concretament a les usuàries del centre geriàtric, a través de teràpies d’estimulació amb animals de companyia. Lucky Protectora d’Animals és l’entitat local al capdavant d’esta iniciativa, que es repetirà de manera periòdica i per a la que compten amb la inestimable ajuda de Noa, una afectuosa gossa de raça bretona d’onze anys d’edat, que va enamorar a tots els presents durant la primera trobada, celebrada amb una gran acollida.

La Regidoria de Majors de l’Ajuntament d’Almussafes, la direcció de la Residència i Centre de Dia “La Vila” i l’associació local Lucky Protectora d’Animals s’han unit per a coordinar “Estimem”, un projecte pilot i pioner en la comarca de la Ribera que treballa l’estimulació afectiva i psicològica de les persones usuàries del centre geriàtric, valent-se per a això dels animals de companyia. L’edil dels Majors, Paqui Oliver, incidix en el suport de l’executiu local a este tipus de propostes que perseguixen el benestar dels majors, atés que aporten grans beneficis des del punt de vista sensorial, i agraïx la implicació de l’associació Lucky per a portar-la a cap.

Carlos Carbonell, secretari de Lucky, explica que “a través del contacte i els jocs amb els animals de companyia es pot millorar la qualitat de vida del col·lectiu de majors i amb eixe objectiu prioritari treballarem esta iniciativa de voluntariat”. De fet, a la recepció d’afecte i a la sensació de tindre companyia, se sumen els records, les emocions i les experiències que es desperten amb “Estimem”.

La trobada inaugural es va celebrar durant el matí de dissabte passat 10 de novembre i va tindre resposta molt positiva per part de les persones majors participants en la mateixa, moltes d’elles afectades per malalties de caràcter degeneratiu. De fet, totes elles interactuaren amb Noa, la gosseta protagonista del programa, i es van crear llaços afectius recíprocs. Beatriz Díaz, presidenta de Lucky, mostra la seua satisfacció per la felicitat que ha despertat la iniciativa entre les persones destinatàries de la mateixa, un fet que els anima a ampliar el nombre d’activitats específiques d’esta teràpia d’estimulació.

“És molt beneficiós per a la gent major tindre contacte amb animals, perquè la majoria de les persones els han tingut en el passat, principalment per a les labors del camp, i d’ací el seu ràpid encarinyament amb ells i el fet de que sorgisquen de manera espontània records d’antany”, comenta el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, José Doria, el qual també va participar en la jornada inaugural del programa.

Per a Julia Grau, directora de la Residència, “este tipus de programes són molt útils per a les persones usuàries i d’ací el suport de la direcció, familiars i col·lectiu de majors a esta iniciativa, que ja ha entrat a formar part del Programa Anual d’Activitats que exercim en el centre geriàtric amb el nom “Famílies i Comunitat. Viu la Vila”.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES