MAJORS

El programa ‘Espai Gran’ inaugura la seua tercera temporada a Almussafes

La iniciativa, inclosa en el Pla Integral de Majors de l’Ajuntament de la localitat, es va reprendre ahir 1 d’octubre en la Llar dels Jubilats

El projecte, que es desenvolupa els dilluns, dimecres i divendres, manté aquest curs el servei de transport gratuït para les persones participants


Ahir, dilluns 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Majors, l’Ajuntament d’Almussafes va inaugurar el nou curs 2018-2019 del programa ‘Espai Gran’, amb el qual s’afavoreix l’envelliment actiu de la població. En l’acte, celebrat a les 11 hores en la Llar dels Jubilats, van participar l’alcalde de la localitat, Toni González, la regidora del Major, Paqui Oliver, les persones inscrites en la iniciativa i la psicòloga que coordina les sessions, Flor Vidal. A partir d’ara i fins al final de la temporada, es reuniran els dilluns, dimecres i divendres d’11 a 13 h per a realitzar diverses activitats lúdiques.

El programa ‘Espai Gran’, que va nàixer al març de 2017 amb l’objectiu d’afavorir l’envelliment actiu del col·lectiu de majors d’Almussafes, torna després de l’aturada estival amb el començament del curs 2018-2019, una temporada en la qual el consistori municipal pretén seguir brindant a la ciutadania l’oportunitat de gaudir d’un temps d’oci en el qual compartir moments d’oci i experiències viscudes en el passat.

Aquesta nova edició de la iniciativa, inclosa en el Pla Integral de Majors impulsat per l’executiu local, es va inaugurar ahir dilluns 1 d’octubre a les 11 hores en la Llar dels Jubilats coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Majors. Presidint l’acte, en el qual van participar les 27 persones inscrites actualment en el programa, van estar el president de l’executiu, Toni González, i la regidora del Major, Paqui Oliver.

Tots dos van agrair a les presents el seu suport a aquesta iniciativa i els van animar a gaudir al màxim de les activitats que s’aniran desenvolupant en els pròxims mesos, una agenda “totalment flexible que s’anirà adaptant als interessos, gustos i necessitats de les persones que assistisquen, perquè és un programa viu que va evolucionant amb el pas del temps en funció de les inquietuds del veïnat beneficiari”, recorda el primer edil.

El programa es desenvolupa amb la coordinació de la psicòloga Flor Vidal els dilluns, dimecres i divendres d’11 a 13 hores en la Llar dels Jubilats, mantenint aquest nou curs l’horari de la passada temporada, en la qual els dos dies setmanals es van ampliar a tres. Així mateix, la Regidoria del Major continuarà prestant el servei de transport gratuït para les persones participants que va incorporar al novembre 2017.

Aquelles persones majors de 70 anys interessades a formar part d’aquestes sessions poden inscriure’s en l’Oficina d’Atenció al Major situada en la planta baixa del Centre de Salut en el seu habitual horari d’obertura. “Aquest programa és una xicoteta joia per a l’equip de govern municipal perquè veiem que la gent acudeix amb il·lusió i aqueixa és una de les millors recompenses”, assenyala Oliver.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES