EDUCACIÓ

El Programa d’Intervenció Socioeducativa d’Almussafes clausura el curs 2018-2019

Autoritats, educadors, alumnat participant i famílies es donaren cita al Centre  d’Informació Juvenil, ahir dijous 20 de juny

Aquest projecte municipal, impulsat per la Regidoria de Benestar Social, tornarà el pròxim mes de setembre


El grup de menors del Programa Municipal d’Intervenció Socioeducativa de l’Ajuntament d’Almussafes celebrà ahir, dijous 20 de juny, el final de curs de la iniciativa amb una festa en la qual van participar tant ells com les seues famílies, el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano, la responsable d’aquesta àrea, Laura Acuña, i les educadores del projecte, Paula Calatayud i Blanca Muñoz. A més de rebre sengles detalls commemoratius, l’alumnat va fer balanç de la temporada i va plantejar diferents suggeriments per al pròxim curs. Durant la vesprada es va projectar un vídeo que resumia les nombroses activitats realitzades des del mes de setembre passat. El programa es reprendrà després de les vacances d’estiu.

L’Ajuntament d’Almussafes va convocar ahir, dijous 20 de juny, a les 17.30 hores en el Centre d’Informació Juvenil als joves participants en el Programa Municipal d’Intervenció Socioeducativa i a les seues famílies per a celebrar el final del curs 2018-2019 d’aquest projecte impulsat pel Departament de Benestar Social. La infraestructura pública va acollir una emotiva trobada en la qual totes les persones implicades en la iniciativa, entre elles més de vint joves en edat escolar, van reflexionar sobre el desenvolupament d’aquesta. 

El regidor de Benestar Social, Faustino Manzano, va entregar als xiquets i xiquetes inscrits un diploma commemoratiu i a les seues famílies un USB amb totes les fotografies preses en les activitats realitzades durant el curs que conclou. Així mateix, els progenitors van rebre també una tassa de cristall en la qual els seus fills i filles havien escrit missatges positius sobre les seues respectives famílies. 

Un altre dels moments més destacats de la reunió va ser quan es va projectar un vídeo amb imatges de la present temporada, “un detall amb el qual sens dubte va quedar més que patent l’enorme esforç realitzat per l’alumnat per a superar-se en les tasques escolars i el bon ambient que es respira en les sessions, dos bons arguments per a continuar apostant el pròxim curs per un programa molt beneficiós per al conjunt de la comunitat educativa”, assegura Manzano.

Al costat de l’edil, també van participar en aquesta festa de clausura de la temporada la directora de l’àrea de Benestar Social, Laura Acuña, les dues educadores encarregades de coordinar les sessions, Paula Calatayud i Blanca Muñoz, i els professionals col·laboradors Ángela López y Pedro Guerrero. Acuña va ressaltar la importància d’aquest programa per al creixement personal de l’alumnat i els beneficis que han obtingut les famílies i va recollir els suggeriments realitzats de cara al pròxim curs. En aquest sentit, l’alumnat, a més d’agrair el treball desenvolupat per a fer possible el programa, va sol·licitar poder decorar la sala en la qual es reuneixen i adquirir una pantalla tàctil per a facilitar les classes.

La convocatòria va finalitzar amb un refrigeri servit per ‘Integras tú’, empresa d’inserció social, serveis i neteges creada per l’Associació Alanna amb la finalitat d’apostar per la inclusió social i laboral de dones que es troben en risc d’exclusió.


Programa
El Programa Municipal d’Intervenció Socioeducativa de l’Ajuntament d’Almussafes va nàixer al desembre de 2016 amb l’objectiu d’oferir suport acadèmic, social i emocional a les famílies de la població en risc d’exclusió social, a través de l’atenció als menors en edat escolar. Les persones beneficiàries del servei, coordinat des del Departament de Benestar Social en estreta col·laboració amb els tres centres educatius de la localitat, reben tot el suport acadèmic necessari, a més de tindre al seu abast un programa d’activitats d’oci i educació física, així com tallers d’informàtica i gestió emocional, entre els quals es troben el celebrat en la Setmana de la Salut, quan van poder demostrar els seus sentiments i creativitat a través de la tècnica de grafit.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES