JOVENTUT

El primer Pla Municipal de Joventut ja és una realitat en Almussafes

El Pla Jove d’Almussafes 2023-2026 es va aprovar, per unanimitat, en la sessió plenària celebrada el passat dijous, 14 de setembre

El document recull 9 línies d’acció amb un total de 87 propostes a realitzar durant els próxims quatre anys


El primer Pla Municipal de Joventut ja és una realitat en Almussafes

Amb la posada en funcionament del primer Pla Jove d’Almussafes, de quatre anys de vigència, l’Ajuntament, a través de la seua Regidoria de Joventut, consolida una estructura de servei, prestacions i suports a la població juvenil per garantir que es fa efectiu el compliment de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de Polítiques Integrals de Joventut, així com la satisfacció de les necessitats i demandes de la població jove d’Almussafes en àmbits com l’educació, l’ocupació, l’emancipació, la salut i el benestar i l’oci, entre altres. “L’entrada en vigor del document coincideix, a més,  amb la dotació de l’Espai Jove, un edifici de nova construcció que està a punt d’obrir les seues portes i que, junt amb el Pla Jove, marcarà un abans i un després per a la Joventut d’Almussafes”, destaca l’edil de Joventut, Dalya Ríos.

El municipi d’Almussafes compta, en l’actualitat amb aproximadament 1.700 persones amb edats compresses entre els 12 i els 30 anys. És per aixó que escoltar a les persones joves i tindre en compte les seues preocupacions i necessitats ha estat una de les principals tasques per a l’elaboració d’aquest Pla municipal, “ja que per poder dissenyar i aplicar unes polítiques de joventut que es corresponguen amb allò que el col·lectiu espera, era necessari completar un treball de camp intens, donant veu als veïns i a les veïnes del nostre poble”, afirma la regidora.

Per això, el Pla jove està fonamentalment basat en un diagnòstic de la realitat, dissenyat a partir de dades de fonts externes, però també fruit d’unes enquestes realitzades a joves de l’IES Almussafes i a altres a peu de carrer. Les entrevistes completades a personal de l’Ajuntament i a empreses i entitats del municipi que treballen directament amb la joventut i la celebració d’un Fòrum Jove en el qual van participar joves de diferents entitats esportives, juvenils, culturals i cívic-socials del municipi i es van debatre els temes que s’havien tractat a les enquestes i a les entrevistes, van completar la investigació.

87 objectius per a quatre anys

A partir dels resultats d’aquest diagnòstic, es van elaborar les 87 propostes, distribuïdes en 9 línies d’acció, a realitzar entre 2023 i 2026, totes elles revisades pels Consells Locals, els quals van donar llum verda a la totalidad d’aquestes

Les línies d’acció estan basades en les oportunitats de participació juvenil i en acostar al grup de joves un servei de joventut que els acompanye en el seu procés de desenvolupament i emancipació. En aquest sentit, l’ocupació, l’oci educatiu, les subvencions, els projectes europeus, la promoció de la salut i del medi ambient són alguns dels principals objectius recollits.

Amb la posada en funcionament d’aquest pla és voluntat de l’Ajuntament d’Almussafes consolidar una estructura de servei, prestacions i suports a la població juvenil per garantir que es fa efectiu el compliment de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de Polítiques Integrals de Joventut, així com la satisfacció de les necessitats i demandes de la població jove de la localitat en àmbits com l’educació, l’ocupació, l’emancipació, la salut i el benestar i l’oci, entre altres.  “A més, l’aprovació d’aquest Pla, que guiarà els pròxims 4 anys, i la posada en marxa del nou Espai Jove, de segur que és un abans i un després per a la joventut d’Almussafes”.

Dalya Ríos insisteix a “animar a la joventut a que s’implique i continue traslladant inquietuds i propostes al Departament de Joventut, perquè és d’aquesta manera com es pot seguir millorant de manera continua des de l’Administració. Cal seguir treballant junts per poder dir que #AlmussafesÉsJoventut”.