ENTRETENIMENT

El Parc del Poliesportiu d’Almussafes estrena nova imatge

L’Ajuntament d’Almussafes ha conclòs aquesta setmana la reforma integral de la zona verda, inaugurada en la dècada dels 80

El pressupost del projecte ha ascendit a 418.333,84 euros i s’ha cofinançat amb fons de la Diputació de València

Nou mobiliari urbà, zones enjardinades més àmplies, creació d’un parc infantil i instal·lació de llums LED, les principals novetats del parc restaurat


El Parc del Poliesportiu d’Almussafes estrena nova imatge

Els veïns i veïnes d’Almussafes ja poden gaudir del Parc del Poliesportiu, després de la finalització de les obres de reforma integral del mateix desenvolupades durant els últims mesos. El cost de la intervenció urbanística, que ha ascendit a 418.333,84 euros, s’ha cofinançat entre l’Ajuntament d’Almussafes, que ha aportat 266.077,96 euros de fons propis, i la Diputació de València, a través de la subvenció de 152.255,88 euros del Pla d’Inversions 2020-2021. El Parc del Poliesportiu, inaugurat a mitjan dècada dels 80 coincidint amb la construcció del complex poliesportiu municipal, era l’única de les zones verdes de la població que encara mantenia l’estètica inicial i que amb el transcórrer de les dècades requeria d’una renovació de tot l’entorn i d’una adaptació a les noves normatives d’accessibilitat.

El parc del Poliesportiu d’Almussafes ja està obert al públic. Les obres de reforma integral d’aquest jardí municipal, de quasi 40 anys d’existència, han conclòs aquesta setmana i, segons la regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Davinia Calatayud, “el projecte que hem escomés ha complit amb l’objectiu de dotar-lo de major accessibilitat, crear un entorn més acollidor per a les famílies i corregir les problemàtiques de deterioració sorgides pel pas del temps en els diferents elements que integraven la citada zona verda”.

Els veïns i veïnes de la localitat poden gaudir aquests dies d’una nova ordenació del parc, amb la reducció dels corredors per als vianants existents entre zones enjardinades i la plantació de nova vegetació perimetral en les àrees ampliades. “Lògicament, la nova distribució dels espais ens ha fet guanyar superfície de zona verda en tot l’entorn, en el qual hem instal·lat un nou paviment en els corredors per als vianants, consistent en formigó drenant i llamborda”, detalla l’alcalde, Toni González.

La intervenció urbanística completada també ha inclòs la renovació de tota la xarxa de reg, la substitució de les xarxes de sanejament i proveïment d’aigua potable i la instal·lació d’una nova xarxa d’enllumenat amb lluminàries LED de baix consum, “seguint en la línia d’estalvi del consum energètic en els diferents espais públics”.

La creació de dues àrees de jocs específiques són les dues novetats que estrena el jardí modernitzat. “Hem habilitat un parc infantil per a xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 3 i els 6 anys amb paviment de seguretat de cautxú i a més hem construït una zona de jocs per a adolescents amb dues taules de ping pong”, postil·la l’edil, Davinia Calatayud.

El pressupost de 418.333,84 euros, finançada en un 67 per cent per l’Ajuntament d’Almussafes i la resta amb càrrec al Pla d’Inversions 20-21 de la Diputació de València, ha fet possible, així mateix, la instal·lació de nou mobiliari urbà, com a bancs i papereres de fusta, un servei d’aparcabicis i noves fonts urbanes que compleixen en matèria d’accessibilitat.

“Sens dubte, el parc del Poliesportiu és una zona verda històrica al nostre poble, amb alguns elements que ja formen part de la idiosincràsia de l’entorn paisatgístic municipal que necessitàvem protegir i mantindre. Per això, el tobogan de pedra conegut popularment com ‘La llengua’ i la pista de patinatge s’han mantingut en aqueix parc renovat i modernitzat urbanísticament sota el concepte d’ajustar-lo a patrons més sostenibles i respectuosos amb l’entorn, mitjançant la racionalització i modernització de les seues instal·lacions”, conclou l’alcalde, Toni González.