NOTÍCIES

El Parc de la Constitució inicia les obres per a la seua renovació integral

L’Ajuntament d’Almussafes preveu que en un termini aproximat de 40 dies estiguen concloses les obres, que compten amb un pressupost de 178.608,18 euros

Els treballs per a la posada a punt es regeixen, segons la regidora de Medi Ambient, sota aspectes com “l’accessibilitat, la comoditat i la innovació”


En un termini aproximat de quaranta dies conclouran les obres de remodelació integral del parc de la Constitució d’Almussafes que van començar recentment. Amb l’arribada de l’estiu, els veïns i veïnes de la localitat podran gaudir del renovat recinte, en el qual s’estan desenvolupant treballs per a adaptar-se als usos i necessitats de la ciutadania. Entre altres aspectes, l’espai donarà prioritat als vianants enfront dels vehicles, s’adaptarà a la normativa en matèria d’accessibilitat i modificarà el seu aspecte estètic amb diferents elements, entre els quals destaca un recorregut en forma de vuit que unirà les dues parcel·les que integren el parc.

Els treballs per a la primera rehabilitació integral de la història del parc de la Constitució d’Almussafes ja han començat. Després de l’adjudicació de les obres per part de l’Ajuntament de la localitat a l’empresa CMG Agua y Energía, S.L. per un import total amb l’IVA inclòs de 178.608,18 euros, les tasques per a la modernització d’aquesta emblemàtica zona verda del nucli urbà avancen a bon ritme i es preveu que estiguen finalitzades en un període aproximat de quaranta dies.

La ciutadania almussafenya, i especialment les persones residents a l’entorn d’aquest parc públic que es va inaugurar l’any 1982, podran gaudir amb l’inici de l’estiu del resultat del que per al govern municipal és un dels grans projectes per a la present legislatura. La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra, remarca una vegada més que “aquesta intervenció urbanística s’està desenvolupant sota tres aspectes clau com són l’accessibilitat, la comoditat i la innovació”.

L’alcalde, Toni González, i l’edil estan supervisant al costat dels tècnics municipals que les tasques per a la modernització de la zona es realitzen seguint aquests principis, per al que es reuneixen setmanalment a peu d’obra amb l’empresa constructora i amb l’arquitecte responsable del projecte per a conèixer de primera mà els avanços aconseguits en el desenvolupament de la reforma. Amb la reobertura del parc, les dues parcel·les que l’integren s’uniran formant un conjunt homogeni que millorarà tant la seguretat dels usuaris com l’estètica. El projecte que s’està desenvolupant inclou un recorregut de passeig amb forma geomètrica de vuit, al voltant del qual se situaran els diferents elements.

La millora de la seguretat vindrà donada per la restricció de l’accés rodat, ja que la circulació únicament estarà permesa per als veïns que disposen de gual en els habitatges que queden integrats dins del mateix parc. Respecte al paviment, es col·locaran llambordes i s’aprofitarà, així mateix, per a eliminar les barreres arquitectòniques existents en aquest espai. Finalment, està prevista la substitució de les lluminàries, la millora de la xarxa de reg, la instal·lació de bancs i la col·locació de nous jocs per a la infància.

“A poc a poc es va materialitzant aquesta necessària remodelació. Es tracta d’una de les reivindicacions més repetides per part de la ciutadania d’aquesta part de la població i tal com anunciarem a l’inici de l’any estem abordant-la amb el convenciment que el resultat va a agradar molt perquè el projecte unirà comoditat, seguretat i innovació, la qual cosa eliminarà la lògica deterioració al que s’ha vist sotmés el parc amb el pas dels anys”, explica Iborra.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME