ALTRES ACTIVITATS

El Museu Casa Ayora d’Almussafes organitza una sèrie de visites guiades amb motiu del 9 d’Octubre

Tindran una duració de 50 minuts i se celebraran els dies 5, 6, 7, 10, 11 i 12 en horari de matí i vesprada

Les inscripcions hauran de realitzar-se en la mateixa infraestructura de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores i dilluns, dimecres i divendres de 17:00 a 20:00 hores


L’Ajuntament d’Almussafes reprén les visites guiades al Museu Casa Ayora de la població. Les noves jornades de portes obertes es duran a terme els dies 5, 6, 7, 10, 11 i 12 d’octubre en horari de matí i vesprada, permetent un total de 24 recorreguts amb una duració de 50 minuts. Les persones interessades hauran de recollir les seues entrades, que són gratuïtes, en la mateixa infraestructura. Les inscripcions hauran de realitzar-se de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores i dilluns, dimecres i divendres de 17:00 a 20:00 hores. Aquesta activitat, que forma part de la programació organitzada pel consistori per a commemorar el 9 d’Octubre, es desenvoluparà “amb la màxima seguretat”, assegura el regidor de Cultura, Àlex Fuentes.

Amb les necessàries precaucions per a evitar l’expansió del coronavirus, l’Ajuntament d’Almussafes comença a anunciar el programa d’activitats que es desplegarà en la localitat per a commemorar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La primera de les iniciatives que ha donat a conéixer el consistori en el marc de la festa de l’autonomia és la celebració d’una sèrie de jornades de portes obertes per a visitar el Museu Casa Ayora, emblemàtica vivenda de titularitat municipal situada al carrer Major de la població i recentment rehabilitada per a ser utilitzada com a espai cultural.

Aquestes visites, que seran guiades i amb aforament molt reduït, es desenvoluparan els dies 5, 6, 7, 10, 11 i 12 d’octubre en horari de matí i de vesprada. Concretament, els recorreguts per les diferents estades de l’edifici seran a les 11:00, 12:00, 18:00 i 19:00 hores. En total, està previst que es realitzen 24 visites amb una duració de 50 minuts, temps durant el qual s’explicarà l’origen de la infraestructura, la seua història i el procés de reforma al qual ha sigut sotmesa amb l’objectiu d’incorporar-la en bones condicions al patrimoni públic almussafeny.

Les persones interessades a participar en aquestes rutes hauran d’inscriure’s en la recepció del mateix Museu Casa Ayora de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores i els dimecres i divendres de 17:00 a 20:00 hores. “En la inauguració ja vam anunciar que les visites s’anaven a plantejar de manera periòdica perquè la ciutadania coneguera el resultat de la intervenció duta a terme per a retornar-li la seua esplendor, i què millor que aprofitar el 9 d’Octubre per a seguir amb aquest objectiu”, comenta el regidor de Cultura, Àlex Fuentes. “Està clar que enguany les activitats per a festejar el Dia de la Comunitat Valenciana no seran multitudinàries com ho han sigut últimament, però no per això hem de renunciar a plantejar iniciatives, sempre amb la màxima seguretat”, afig.

L’Ajuntament ja ha començat a programar representacions teatrals i exposicions en el Museu Casa Ayora, que ha sigut rehabilitat de manera íntegra, a excepció d’un xicotet annex situat en la part final del pati. La intervenció ha requerit una inversió d’1.158.000 euros procedent tant de les arques municipals com de fons de la Generalitat Valenciana i la Unió Europea. A eixa quantitat cal afegir els 1,3 milions d’euros que va costar en 2005 l’adquisició de la vivenda a la família hereva d’aquesta.

Tal com va declarar Fuentes amb motiu de la inauguració, el passat dilluns 13 de juliol, es tracta “d’una nova joia del patrimoni local que val la pena visitar, perquè està repleta d’elements artístics de gran valor, com els frescos i els papers d’origen francés de la planta noble, molt poc freqüents en la Comunitat Valenciana”.