CULTURA

El Festival MHA oferirà diversos concerts amb músiques religioses del món en el Convent Carmen de València

Prestigioses formacions i intèrprets actuaran amb diferents propostes, del 7 al 28 d’abril.


El Festival de Música Antiga de València, Música, Història i Art (MHA) oferirà set concerts entorn del programa Músiques religioses del món en una edició que se celebrarà en el Convent Carmen de València, del 7 al 28 d’abril, per a celebrar i posar de manifest la diversitat de les diferents creences que troben en la música un element unificador.

Prestigioses formacions i intèrprets com José Hernández Pastor, Hamid Ajbar Sufí Ensemble, Aquel Trovar, Capella de Ministrers & Maria Jonas, Ignasi Jordà, Carles Magraner, Delia Agúndez, Robert Cases & Toni Aparisi, Kaveh Sarvarian & Patricia Álvarez, es donen cita en este cicle que es desenrotllarà el pròxim mes amb actuacions els diumenges i els dijous.

La majoria de les religions tenen la seua pròpia cultura musical, un llenguatge abstracte més efectiu que la paraula a l’hora de celebrar alguns ritus, compartir idees místiques i un recurs artístic indispensable en qualsevol religió a l’hora de rendir culte, meditar i crear atmosferes on viure emocions complexes com la devoció, el penediment, el pas del temps, la transició o tractar d’acostar-nos al concepte d’eternitat. El programa del cicle pretén posar en comú un univers tan plural com el de les religions així com el de les persones que l’integren.

Robert Cases, assessor artístic del Festival Música, Història i Art, assegura que “en esta vintena edició del festival es podrà disfrutar d’una proposta innovadora en què la música religiosa és una ferramenta de comunicació i intercanvi que, junt amb la dansa i la poesia, pot ajudar a ampliar visions i perspectives des de l’emoció i l’art, independentment de les creences personals”.

El programa Músiques religioses del món, organitzat per l’Associació Cultural Comes, compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC), Turisme Comunitat Valenciana, Diputació de València, Xarxa Europea de Música Antiga (REMA), Fundació Banc Sabadell, Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), Ajuntament de València, el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i la Fundació Cultural CdM.

 

Festival de Música Antiga

Des de la seua creació en 1999 el Festival de Música Antiga de València ha comptat amb la participació dels millors intèrprets nacionals i internacionals, situant a la ciutat com una de les més importants del panorama musical i permetent disfrutar de la música antiga en espais històrics de singular bellesa, buscant la conjugació amb la història i l’art.

 

Des de la seua primera edició el festival gaudeix de gran acollida i reconeixement per part del públic, aconseguint que siga una activitat plenament consolidada en el calendari musical. En l’afany divulgatiu de cada edició, la programació concertística es complementa, entre altres, amb jornades de conferències a càrrec de prestigiosos musicòlegs, classes magistrals impartides per artistes convidats o exposicions d’instruments històrics.

 

Convent Carmen

El Festival MHA es desenrotllarà en el Convent Carmen, un espai que durant més de 400 anys va ser un lloc de clausura inaccessible per a la ciutadania. L’antic convent de Sant Josep i Santa Teresa s’ha transformat en centre d’oci cultural i un mercat gastronòmic. Convent Carmen és un lloc obert a la ciutat i als que la visiten, un espai cultural que ofereix programació de forma continuada amb música, cine i arts escèniques, a més de tallers per a xiquets i activitats familiars.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES