COMERÇ

El comerç i la cultura es donen la mà a Almussafes el diumenge 20 de desembre

L’Ajuntament substitueix aquest any degut a la pandèmia la fira nadalenca per una jornada lúdica amb activitats en diferents punts del nucli urbà

Molts dels establiments de proximitat de la població romandran oberts eixe dia per a facilitar les compres a la ciutadania


El pròxim diumenge 20 de desembre Almussafes acollirà una jornada festiva amb la qual es promocionarà el comerç local a través de diferents activitats culturals en diversos espais i amb l’obertura de molts dels establiments situats en la població. Amb la iniciativa es busca cobrir el buit del Mercat del Nadal, que enguany no pot celebrar-se a causa de la pandèmia. “L’objectiu que perseguim amb aquesta iniciativa és generar eixe ambient nadalenc que ens desperta l’interés per adquirir productes i serveis en establiments de proximitat i fer-ho d’una manera totalment segura en les actuals circumstàncies”, assenyala el regidor de Cultura i Comerç, Alex Fuentes. En les representacions previstes se seguiran totes les indicacions de les autoritats sanitàries per a garantir la distància i la higiene de les persones assistents.

La pandèmia de COVID19 que estem travessant ha obligat l’Ajuntament d’Almussafes a suspendre el Mercat del Nadal que se celebrava els últims anys el cap de setmana anterior al 25 de desembre i a reconvertir-lo en una jornada cultural titulada ‘El comerç és comerç i cultura’ que se desenvoluparà el pròxim diumenge 20 de desembre. En ella, bona part dels comerços de la població romandran oberts mentre es desenvolupen nombroses activitats per a tots els públics en diferents punts del nucli urbà.

“L’objectiu que perseguim amb aquesta iniciativa és generar eixe ambient nadalenc que ens desperta l’interés per adquirir productes i serveis en establiments de proximitat i fer-ho d’una manera totalment segura en les actuals circumstàncies, en les quals no és possible convocar a la ciutadania perquè es reunisca de manera massiva en una única ubicació”, explica el regidor de Cultura i Comerç, Alex Fuentes.

A més d’adquirir els seus regals a les botigues del municipi, almussafenys, almussafenyes i visitants podran gaudir durant el matí de fins a quatre activitats artístiques, que es representaran en diferents espais i amb diverses passades per a permetre un major nombre d’espectadors i espectadores, atés que l’accés serà lliure, però amb control d’aforament per a garantir la distància de seguretat entre persones.

Activitats

La Batucada ‘Bloco Loko’ realitzarà una cercavila festiva a les 11:30 hores que eixirà de la plaça del Mercat i finalitzarà al parc Pontet. Aquesta serà l’única iniciativa que no es desenvoluparà de manera estàtica i que s’oferirà una sola vegada. Una altra de les propostes plantejades pel consistori és un espectacle de màgia a càrrec d’Alex André i Magic Mall, els qui actuaran a les 11:30 hores, a les 12:00 hores i a les 12:30 hores en l’entrada del Mercat Municipal.

Per als amants de la dansa, la companyia Marea Dansa escenificarà l’obra ‘Roda’ en l’Àgora del parc Central a les 12:00 hores i a les 13:30 hores, i per a aquelles persones que preferisquen gaudir d’un espectacle teatral tindran l’oportunitat d’endinsar-se en la història ‘Bocadillos i Viñetas’, de Juja Teatre i Impronenas, al parc de la Constitució a les 12:00 hores, les 12:30 hores i les 13:00 hores. L’accés a aquestes activitats serà lliure amb control d’aforament, sent obligatori, com en tots els espais públics, l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic i la distància de seguretat.

“És el moment d’estar al costat dels nostres comerços. Molts ho estan passant molt mal a causa de la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia i necessiten la nostra ajuda. A més, crec que tots i totes, en general, necessitem algun al.licient que ens traga per una estona de la incertesa i el desassossec que ha generat aquesta situació. Per què no ens animem i compartim una jornada diferent a les portes d’aquest Nadal tan atípic?”, es pregunta Fuentes.

Categorías:COMERÇ, CULTURA, NOTÍCIES, SOCIETAT

Etiquetado como:,,,