ESPORTS

El ciclista almussafeny Eric Valiente, implicat en un tiroteig de l’ISIS durant una carrera

Mentre es disputava el Tour de Mesopotàmia, a 60 quilòmetres d’Alep, els corredors es van veure embolicats en una refrega de l’organització terrorista

Valiente va aconseguir fugir de l’incident accelerant la marxa, però dos ciclistes van haver d’amagar-se davall d’un cotxe al qual li estaven disparant

Encara que els fets van ocórrer al maig, el succés es va fer públic ahir, diumenge 7 de juliol, en la secció Primera Plana del diari Marca


El mes de maig passat, el ciclista almussafeny Eric Valiente va haver de viure en carn pròpia els perills de competir en un país en conflicte. En la primera etapa del Tour de Mesopotàmia, disputat a Turquia, però prop de la frontera amb Síria, els corredors es van veure embolicats en un tiroteig de l’ISIS del qual el jove va aconseguir escapar. “De sobte vam escoltar un soroll molt fort”, i “decidirem accelerar més la marxa per a fugir d’allí”, declara al diari esportiu Marca en la seua edició d’ahir, diumenge 7 de juliol. Dos dels ciclistes van haver de refugiar-se darrere d’un cotxe que va ser tirotejat “durant més de vint minuts”, encara que finalment tots dos van eixir indemnes. 

L’esport no sempre està exempt de riscos i el ciclista almussafeny Eric Valiente ho sap molt bé. Ahir, diumenge 7 de juliol, es va fer públic en el diari Marca que el jove i la resta de participants del Tour de Mesopotàmia es van veure embolicats al maig en una refrega amb el ISIS mentre es disputava la primera de les etapes de la competició.

Aquesta jornada havien de recórrer 188 quilòmetres des de la ciutat turca de Gaziantep, situada al sud-est del país i molt pròxima a la frontera amb Síria, a 60 quilòmetres d’Alep, últim bastió de la citada organització terrorista. Des del principi de l’etapa, els esportistes estaven en alerta per la forta presència militar.

“Alguna cosa no era normal. Havíem vist militars, però aquesta vegada hi havia tancs, càmeres de vigilància, barricades, armament pesat. L’organització ni va dir res, però no era l’habitual. En l’equip tenim un tunisià que ens va dir ‘Welcome to Síria’. Mai havia estat en un ambient de guerra’, declara Valiente en Marca.


Molta por, però final feliç

Però tal com conta, el pitjor estava per arribar. Eric va quedar tallat en un grup perseguidor i el perill va augmentar. “Estava en joc la classificació per equips i intentàrem tallar l’escapada. De sobte vam escoltar un soroll molt fort. Prompte ho vam associar amb trets i decidirem accelerar més la marxa per a fugir d’allí. Nosaltres aconseguirem escapar, però ciclistes que es van veure implicats en una caiguda prèvia es van veure enmig del tiroteig. En meta ens assabentarem que dos d’ells van haver d’amagar-se davall d’un cotxe durant més de 20 minuts. Les bales pegaven en el vehicle. Va ser horrible”, assenyala l’almussafeny.

Finalment, els corredors més afectats, l’alemany Yannick Mayer i l’azerbaidjanès Vugar Maliyev, van eixir indemnes de la batussa i els cascos blaus van abatre a dos insurgents de l’ISIS. Després de l’incident, els ciclistes van aconseguir que en les successives etapes s’evitaren les carreteres secundàries per a reforçar la seguretat de l’esdeveniment i Eric i els seus companys d’equip, el VIB Sports Bahrain, van aconseguir acabar la ronda sense haver de lamentar nous episodis d’aquest tipus.

Valiente ha continuat amb la seua activitat esportiva després dels fets. El passat diumenge 30 de juny va competir en el campionat d’Espanya finalitzant la convocatòria en el lloc 55, a 5:46 del campió, Alejandro Valverde. Ara es prepara per a donar-ho tot en la Clàssica de Getxo, prevista per al pròxim dimecres 31 de juliol.

Categories: ESPORTS, NOTÍCIES