EDUCACIÓ

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes presenta la seua oferta per al curs 2019-2020

L’Ajuntament, que ja ha publicat el fullet informatiu amb tots els tallers disponibles, començarà les matrícules el pròxim 3 de setembre

Els idiomes, la cultura bàsica, la informàtica i la preparació per a proves d’accés conformen la programació d’aquest servei públic


El pròxim dimarts 3 de setembre comencen les inscripcions per a participar en els cursos que el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes proposa per a la nova temporada. L’Ajuntament de la localitat ha programat tallers de valencià, anglés, espanyol per a estrangers, formació bàsica, informàtica, accés a la Formació Professional i preparació per a l’obtenció del graduat en ESO i els certificats de Competències Clau. La llista amb l’oferta completa i la normativa pot consultar-se en www.almussafes.net.

A principis del pròxim mes de setembre, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes (CMFPA) tornarà a obrir les seues portes per a començar la temporada 2019-2020, en la qual aquest servei públic oferit per l’Ajuntament de la localitat té previst impartir fins a un total de huit tipus de cursos diferents. D’aquesta forma, l’escola busca continuar ampliant els coneixements de la ciutadania a través de continguts relacionats amb els idiomes, la informàtica o la cultura general, entre altres àmbits.

“El més important és que aquesta programació sorgeix de les propostes realitzades per l’alumnat i dels suggeriments aportats pel teixit empresarial. La nostra intenció és, d’una banda, augmentar la cultura de la ciutadania i, per un altra, ampliar les possibilitats d’inserció laboral de la població, per al que hem incorporat una vegada més cursos per a l’accés a la Formació Professional i l’obtenció dels certificats de Competències Clau”, recorda el regidor del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, Pau Bosch.

Una vegada més, les llengües ocuparan una part molt destacada en la programació del CMFPA, que ja pot consultar-se en el portal municipal www.almussafes.net i que serà repartida en tots els domicilis de la població en els pròxims dies. El professorat impartirà anglés des d’Iniciació fins al nivell B2, preparant a l’alumnat per a la superació de les proves oficials convocades per diferents institucions. Les inscripcions per a aquests cursos, que inclouran un temps addicional per a preparar la part oral dels exàmens, començaran el pròxim dimarts 3 de setembre.

El consistori també proposa els denominats ‘Racons de l’anglés’, grups de conversa en aquest idioma en els quals les persones assistents podran practicar diferents situacions comunicatives. La matrícula en aquest cas es durà a terme a partir del divendres 6 i per a poder participar en les sessions, que són gratuïtes, no és necessari cursar paral·lelament altres formacions en el centre.

Seguint en l’apartat dels idiomes, s’impartiran cursos de valencià dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, destinant igualment un temps addicional per a preparar la part oral dels exàmens. Les matrícules per a aprendre la llengua autòctona començaran el dia 3. Finalment, les persones nouvingudes a Almussafes tenen l’oportunitat d’aprendre a parlar i escriure en castellà gràcies al taller ‘Español para extrangeros’, en el qual s’impartiran continguts relatius als nivells A1 i A2 d’aquesta llengua. Les inscripcions per a l’assignatura podran realitzar-se els dies 4 i 5.

 

Cultura general, FP i competències clau

A més dels idiomes, l’Ajuntament planteja també continguts relacionats amb la cultura general, la Formació Professional i les competències clau. Els cursos de formació bàsica posen a la disposició dels almussafenys i almussafenyes continguts relacionats amb les matemàtiques, les ciències socials i naturals, el valencià, el castellà, els ordinadors i l’agilitat mental. Tal com sol ser habitual, es pot participar en ells de manera independent o íntegrament, donant flexibilitat a l’alumnat. En un nivell més avançat, aquelles persones que desitgen obtindre el graduat en secundària podran inscriure’s en els cursos els dies 4 i 5.

Per a millorar les possibilitats d’inserció laboral, s’imparteixen també clases que preparen per a l’accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Superior, així com per a presentar-se a les proves lliures de competències clau dels Nivells 2 i 3, que són els exàmens que han de superar les persones que vulguen realitzar els cursos de Certificats de Professionalitat del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) i no complisquen els requisits per a obtindre un títol tècnic, un títol de batxillerat o una prova d’accés a cicles formatius.

Categorías:EDUCACIÓ, GENERAL, NOTÍCIES