BENESTAR SOCIAL

El Centre de Salut d’Almussafes disposarà d’Oncologia Mèdica en la seua cartera d’especialitats

L’objectiu és evitar desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l’Hospital de la Ribera

Amb aquesta són ja 6 les especialitats que la Conselleria de Sanitat ha acostat als habitants d’Almussafes des que assumira la gestió directa del Departament de Salut


El Centre de Salut d’Almussafes ha incorporat l’Oncologia Mèdica a la seua cartera d’especialitats.

Així ho ha manifestat, aquest matí, la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, qui ha visitat el Centre de Salut d’Almussafes al costat de l’alcalde i al regidor de Sanitat del municipi, Toni González i Faustino Manzano, respectivament. En la visita també han estat presents la directora mèdica de l’Hospital de la Ribera, Lidia del Pino; el director mèdic d’Atenció Primària, José Manuel Soler; el director d’Infermeria de l’Hospital, Xavier Teodoro i el director d’Infermeria d’Atenció Primària, Carlos Herrero.

El Centre de Salut d’Almussafes disposarà d’Oncologia Mèdica en la seua cartera d’especialitats

D’aquesta forma, ja són 6 les especialitats que la direcció del Departament de Salut de la Ribera ha acostat als ciutadans d’Almussafes, habilitant consultes en el seu Centre de Salut: Oftalmologia, Neurologia, Dermatologia, Pneumoal·lèrgia Pediàtrica i Optometria, a les quals se suma ara l’Oncologia Mèdica.

L’acostament d’especialitats ha sigut una reivindicació històrica dels habitants d’aquest municipi de la Ribera Baixa, que la Conselleria de Sanitat està atenent des que va assumir la gestió directa del Departament de Salut el passat 1 d’abril de 2018.

El primer edil ha mostrat la seua satisfacció pel nou acord aconseguit, amb el qual s’amplia la cartera de serveis que situa al Centre de Salut d’Almussafes com un futur referent sanitari a nivell comarcal. “Continuem treballant en eixa línia d’incorporació de noves consultes al nostre ambulatori públic, atés que des de l’Ajuntament disposem dels recursos necessaris per a l’adaptació de la instal·lació sanitària. Confiem que el pròxim any 2020, dues noves especialitats arriben a la nostra localitat”, ha afirmat.

L’objectiu d’aquesta mesura és el d’evitar que els pacients que acudeixen a la consulta d’aquestes especialitats, que solen ser freqüentades per persones majors, hagen de desplaçar-se fins a l’Hospital de la Ribera i els centres d’Alzira i Sueca per a atendre els seus problemes de salut.

D’aquesta manera, el Departament de Salut de la Ribera avança en la seua aposta per millorar l’accessibilitat dels ciutadans al sistema sanitari públic, acostant especialitats i proves als municipis de la comarca.

Segons ha destacat Liliana Fuster, “aquesta mesura forma part del ferm compromís de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’oferir una assistència més humanitzada i dotada d’una major qualitat als nostres pacients”.