NOTÍCIES

El Centre de Salut d’Almussafes disposarà d’especialitats a partir d’octubre

Comptarà amb una consulta d’Oftalmologia i amb una consulta de Neumoalergia Pediàtrica i acollirà intervencions grupals i tallers de memòria i estimulació cognitiva, deshabituació tabàquica i abordatge del dolor crònic, entre altres.

Es tracta d’una proposta inicial de noves especialitats que es podria anar incrementant en el temps.

Toni González: “Hui és un dia feliç per quant suposa dotar al nostre centre de salut d’unes especialitats que, per característiques i Nombre d’habitants, créiem que Almussafes mereixia, a més de donar resposta a una reivindicació històrica dels nostres veïns”.


El Centre de Salut d’Almussafes disposarà d’especialitats a partir del mes d’octubre. Així ho han confirmat, este matí, el primer edil del municipi, Toni González, i el director gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dr. Javier Palau, en una reunió a què també han assistit el regidor de Sanitat de la localitat, Faustino Manzano, i el Dr. Vicente Palop, subdirector de l’Hospital.

En concret, es tracta d’una consulta d’Oftalmologia i d’una consulta de Neumoalergia Pediàtrica. Es tracta d’una proposta inicial de noves especialitats que es podrien anar incrementant en el temps.

Està previst que en les pròximes setmanes concloguen les obres de condicionament que l’Ajuntament d’Almussafes està duent a terme per a dotar al centre, de propietat municipal, d’estes dos consultes, així com d’una sala polivalent, en la que es duran a terme intervencions grupals i tallers de memòria i estimulació cognitiva, deshabituació tabàquica, abordatge del dolor crònic i de l’obesitat, i malalties cròniques, entre altres.

Fruit de l’acord entre l’Ajuntament i el Departament de Salut, l’Ajuntament s’ha encarregat d’executar el projecte de condicionament i de dotació del mobiliari, una intervenció en l’edifici que ascendix a prop de 15.000 euros de pressupost, mentres que el Departament de Salut de la Ribera es responsabilitza de la dotació humana i de l’equipament tècnic de les noves àrees.

Segons ha destacat el Dr. Javier Palau, “amb l’ampliació de la cartera de servicis del Centre de Salut d’Almussafes, des del Departament de la Ribera responem a una reivindicació històrica, dotant als més de 8.900 pacients d’este municipi d’un centre de salut més complet, que els evite molèsties i desplaçaments innecessaris a l’Hospital de la Ribera o als centres de salut de Sueca i Alzira”.

Així, amb l’obertura d’estes consultes, el Centre de Salut d’Almussafes se suma als d’Alzira, Sueca, Benifaió, Carlet, Cullera i Algemesí, tots ells centres d’Atenció Primària que compten amb consultes d’especialitats.

En este sentit, el president de l’executiu ha afirmat que “hui és un dia feliç per quant suposa culminar el treball que s’ha dut a terme en l’últim any amb el Departament de la Ribera i que dota al nostre centre de salut d’especialitats que, per les seues característiques i pel seu Nombre d’habitants, créiem que Almussafes mereixia”.

El Dr. Palau ha recordat que “el Departament de Salut de la Ribera ha sigut pioner a la Comunitat Valenciana a l’hora de descentralitzar servicis i d’acostar especialitats i proves diagnòstiques als centres de salut, creant una sòlida xarxa de centres d’Atenció Primària, on destaquen els 5 centres sanitaris integrats amb que comptem en l’actualitat –Sueca, Alzira, Benifaió, Carlet i Cullera-, política esta en què actualment som referents”.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT