NOTÍCIES

El 25% de la plantilla de la Policia Local d’Almussafes ja està formada per dones

Dels 28 agents del cos 7 són dones, la xifra més alta de les dues riberes en relació al nombre total de policies

En la present legislatura, que va començar a mitjan 2015, s’han incorporat al servei un total de cinc dones


La presència femenina en la Policia Local d’Almussafes continua augmentant. En l’actualitat formen part del cos set dones d’un total de 28 agents, la qual cosa suposa un 25% del total, sent la població de les dues comarques de la Ribera amb més dones en relació al nombre total de policies. Des de l’inici de la legislatura ja s’han incorporat cinc i el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, aposta per seguir augmentant la xifra “per a arribar o fins i tot superar” el mínim establit per la llei, que és del 33%.

La Policia Local d’Almussafes és el cos policial de les comarques de la Ribera amb més dones en plantilla en relació al nombre total d’agents. En l’actualitat, 7 de les 28 persones que conformen la plantilla del departament municipal de Seguretat Ciutadana són dones, la qual cosa representa el 25% del total. En els anys vuitanta es va incorporar la primera dona i fins a 2006 no ho va fer la segona.

“Des que vam entrar a governar, al juny de 2015, l’increment ha sigut molt destacat, ja que en aqueix moment hi havia 27 homes i només dues dones en la Policia Local i des de llavors s’han incorporat altres 5”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano. “És cert que la llei estableix que les dones han de representar almenys el 33% del total de les plantilles, però estem en el camí, realitzant un gran esforç per a seguir avançant cap a la paritat”, assegura.

“No es tracta solament de complir quotes establides per llei. Es tracta de valorar la labor que realitzen i donar-los visibilitat. Les set dones que formen part del cos policial almussafeny estan exercint un treball magnífic i el nostre deure com a responsables polítics és facilitar la seua entrada, eliminant les barreres a les quals s’enfronten les agents malgrat estar plenament compromeses amb la seua professió i amb tot el que poden aportar-nos”, conclou l’edil.
 
Pla Municipal d’Igualtat
 
La igualtat entre homes i dones està arribant a poc a poc a tots els àmbits d’Almussafes. L’Ajuntament de la localitat ha posat en marxa en els últims tres anys diverses iniciatives amb l’objectiu de contribuir a “eradicar les desigualtats per raó de sexe que encara patim en la nostra societat”, tal com va assenyalar la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, en els actes commemoratius de la III Setmana per la Igualtat, celebrada el passat mes de març.

En aquest sentit, l’executiu municipal ha impulsat, entre altres projectes, el I Pla Municipal d’Igualtat entre Homes i Dones d’Almussafes, un document confeccionat a través d’un procés de participació ciutadana i que des de la seua aprovació en el mes de febrer d’enguany guia les accions empreses des del consistori municipal per a seguir avançant cap a una igualtat real i efectiva.

La Policia Local també treballa en la lluita contra la violència de gènere. En el mes de març es va presentar oficialment el Grup d’Atenció a Persones Indefenses i Vulnerables (GAPIV), una comissió creada a instàncies de l’Ajuntament de la localitat que busca respondre a les demandes de la ciutadania en matèria d’igualtat. En aquest sentit, un dels subgrups de treball, formats de manera voluntària per agents del cos, s’encarrega dels assumptes relacionats amb les dones, i en el mateix té un pes molt destacat la labor de prevenció del maltractament i l’atenció a les víctimes.