GENERAL

Conclosa la restauració del retaule major de l’església parroquial Sant Bartolomé Apóstol d’Almussafes

L’Ajuntament ha sufragat el cost de les obres a través de la subvenció de 35.000 euros concedida a l’església

Les autoritats locals han visitat hui el temple, juntament amb el capellà rector per a veure el resultat dels treballs


Conclosa la restauració del retaule major de l’església parroquial Sant Bartolomé Apóstol d’Almussafes

Després de dos mesos d’obres de rehabilitació, el retaule major de l’església Sant Bartolomé Apóstol d’Almussafes, confeccionat amb marbre i fusta de pi a mitjan segle XX, estrena una imatge renovada. La intervenció, finançada a través de la subvenció concedida per l’Ajuntament d’Almussafes a la parròquia, ha suposat una inversió de 35.000 euros i va concloure ahir dijous, 16 de desembre. Precisament, aquest mateix matí, la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud, i el regidor de Cultura, Àlex Fuentes, han acompanyat al rector, Andrés Chornet, en la seua visita a l’edifici, catalogat com a Bé de Rellevància Local en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

La conservació i protecció del patrimoni cultural, artístic i arquitectònic de l’església parroquial d’Almussafes, considerada Bé de Rellevància Local en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, és essencial per a l’executiu d’Almussafes.

D’aquí ve que el mes de setembre passat, l’Ajuntament signara un conveni de col·laboració amb l’Església Parroquial Sant Bartolomé Apóstol, per a atorgar una subvenció per un import total de 35.000 euros, que ha possibilitat a rehabilitació del retaule major del temple.

Dos mesos de treballs especialitzats per part Art i Restauració Sanchis Ferragut, SL, empresa amb una dilatada trajectòria en el camp de la conservació i la restauració d’obres artístiques del patrimoni cultural, han permés solucionar les patologies que afectaven a l’estat de conservació del retaule.

La citada peça, que compta amb unes dimensions de 10 metres d’altura i 8 d’amplària, està construïda de marbre i fusta de pi i decorada en part amb or fals aplicat amb la tècnica del mixtió.

A més de la seua neteja completa, tant la referida al suport de marbre com de la fusta i del pa d’or de la decoració i la corresponent aplicació d’un tractament fungicida per a l’eliminació i protecció de tota peça contra plagues d’insectes xilòfags, el projecte de rehabilitació del retaule ha incorporat l’aplicació d’una restauració volumètrica del marbre amb reposició dels elements danyats.

La intervenció també ha servit per a decorar totes les parts del retaule, fins a la data de fusta crua, mitjançant l’aplicació de pintura acrílica de primera qualitat i imitacions de marbre.

El resultat dels treballs de rehabilitació executats ha suposat una renovació total de la imatge del retaule, dotada ara d’una major esplendor, un fet que han pogut comprovar de primera mà aquest mateix matí els regidors Davinia Calatayud i Àlex Fuentes,durant la seua visita al temple acompanyats pel rector, Andrés Chornet.