EDUCACIÓ

Comença el procés per a renovar el Consell d’Infància i Adolescència d’Almussafes

L’Ajuntament convoca eleccions per a seleccionar a les persones que integraran l’organisme a partir d’abril

Les candidatures poden presentar-se fins al 3 de març en els col·legis i el 4 de març en el Centre Cultural


Comença el procés per a renovar el Consell d’Infància i Adolescència d’Almussafes

El pròxim divendres 8 d’abril es constituirà de manera oficial el III Consell d’Infància i Adolescència d’Almussafes. El procés per a l’elecció dels 33 xiquets i xiquetes que integraran l’organisme a partir d’eixe moment ha començat amb l’obertura del termini per a presentar candidatures, que estarà disponible fins al pròxim 4 de març. Obtindrà representació l’alumnat d’entre 3r de Primària i 4t de l’ESO de centres escolars situats en el municipi i també els i les escolars almussafenys de col·legis d’altres poblacions. La regidora d’Infància i Adolescència, Belén Godoy, recorda que “fins fa ben poc la seua veu quasi no s’escoltava, un error que volem esmenar a través d’aquest organisme que des de la seua creació, al novembre de 2017, ha proposat nombroses iniciatives que l’Ajuntament ha convertit en actuacions”.

El Consell d’Infància i Adolescència d’Almussafes, òrgan de participació democràtica creat per a donar veu a aquest col·lectiu poblacional en les decisions polítiques que es prenen a nivell local, s’embarca en les seues terceres eleccions. El procés per a celebrar-les ja ha començat. Les sol·licituds, que han de demanar-se als tutors i tutores dels CEIP Pontet i Almassaf i l’IES Almussafes, poden entregar-se fins al pròxim dijous 3 de març al professorat o l’endemà, el divendres 4, en el Centre Cultural. Eixa jornada, a les 17:00 hores, tindrà lloc en la infraestructura pública una sessió en la qual els candidats i les candidates aprendran a preparar la seua pròpia campanya electoral per a donar a conéixer les seues propostes i aconseguir el vot de l’alumnat de les seues respectives etapes.

En aquesta convocatòria es triarà a 14 escolars del CEIP Almassaf (7 de 3r i 4t i 7 de 5é i 6é de Primària), 6 del CEIP Pontet (3 de 3r i 4t i 3 de 5é i 6é) i 8 de l’IES Almussafes (4 de 1r i 2n i 4 de 3r i 4t d’ESO). Les cinc places restants fins a arribar a 33, que són els llocs disponibles, les ocuparan dos persones procedents de centres escolars de fora de la població i tres triades per acció positiva, procediment amb el qual s’intenta corregir situacions de desigualtat. L’acte oficial de constitució del consell tindrà lloc el pròxim divendres 8 d’abril a la sala d’actes del Centre Cultural.

“És important involucrar a xiquets, xiquetes i adolescents en la presa de decisions perquè són ciutadans i ciutadanes de ple dret als qui afecten les polítiques que s’implementen. No obstant això, fins fa ben poc la seua veu quasi no s’escoltava, un error que volem esmenar a través d’aquest organisme que des de la seua creació, al novembre de 2017, ha proposat nombroses iniciatives que l’Ajuntament ha convertit en actuacions”, assenyala la regidora d’Infància i Adolescència, Belén Godoy.

Treball realitzat

En aquest sentit, aquest grup ha triat pel·lícules projectades a l’estiu, va ser l’artífex de la instal·lació d’una tirolina al Parc Central, va plantejar la necessitat de realitzar millores en les Piscines Municipals i participa activament en moltes de les celebracions i commemoracions que s’organitzen al llarg de l’any, com l’acte solidari per a UNICEF, la Cavalcada de Reis o el Miraquebé. A més, ha impulsat diverses campanyes de conscienciació per a erradicar fenòmens com el bullying i han animat a la ciutadania durant el confinament estricte de 2020. Realment importants també les campanyes d’igualtat impulsades i el conveni signat amb el comerç local AECAL.

Paral·lelament, els seus integrants han gaudit amb les activitats planificades expressament per a ells i elles. Així, han realitzat excursions al Oceanogràfic i el Hemisfèric, a un scape room, han anat al cinema, visitat parcs i col·laborat amb altres consellers i conselleres. “La responsabilitat que implica formar part del Consell no ha d’estar renyida amb la diversió. La motivació és fonamental perquè el grup se senta còmode i es genere un clima agradable que afavorisca l’intercanvi d’opinions i inquietuds”, afig Godoy.