FORMACIÓ

Casas inHAUS rep a l’alumnat dels dos tallers d’obra que s’imparteixen a Almussafes

El passat divendres 20 de maig, tots dos grups van visitar la nau de construcció inHAUS emplaçada al parc industrial Joan Carles I

La citada activitat forma part del calendari de visites formatives que incorporen els programes com a complement a la formació teòrica i pràctica


Casas inHAUS rep a l’alumnat dels dos tallers d’obra que s’imparteixen a Almussafes

L’alumnat del taller d’ús de manteniment d’obra i el que cursa el programa de formació i ocupació t’Avalem ‘Manteniment i accessibilitat d’espais públics, reparació i conservació d’immobles’ de Espai Labora a Almussafes va poder comprovar, de primera mà, el funcionament de Casas inHAUS, empresa líder d’habitatges modulars premium a Espanya, després de la visita, celebrada divendres passat 20 de maig, a la nau que la firma té en plena producció en el polígon industrial Joan Carles I.

La visita de tots dos grups d’alumnes dels tallerés ocupacionals especialitzats en obra a la nau de construcció industrialitzada de inHAUS va estar guiada per Sergio Navarro, director Tècnic i cofundador de l’empresa, líder del sector d’habitatge modular residencial i de gamma alta a Espanya.

Navarro va exposar el sistema constructiu modular propi desenvolupat per inHAUS, dins del seu complet pla d’I+D+i. Al marge de la formació sobre innovació, el director de RH i Seguretat Laboral de inHAUS, Antonio Marcilla, va explicar al alumnat visitant les completes mesures de seguretat en el treball que suposa la construcció en un entorn controlat com és una nau industrial.

El sistema de construcció industrialitzat de inHAUS, denominat EMOHA, permet un major control de la producció i de la qualitat, en realitzar-se en un entorn controlat i alié a factors externs (per exemple, meteorològics), com és una nau industrial. Aquest sistema no sols permet delimitar els terminis, sinó també tancar els preus, eliminant així la incertesa temporal en el preu que pateix la construcció tradicional a causa de les pujades en matèries primeres clau.

Durant la visita, a la qual també va assistir el personal directiu i administratiu de tots dos programes, també se’ls va informar del procés de ple creixement en el qual es troba immersa la signatura, que requereix d’operaris de la construcció per a recuperar el seu segon i tercer torn de treball, després de la reactivació de l’activitat econòmica.

“Des de les direccions de tots dos tallers es valora de manera molt positiva la visita a la nau, atés que l’alumnat ha pogut descobrir una empresa innovadora en l’àmbit de la construcció i amb una gran visió de futur, amb el valor afegit de la motivació, atés que la seua formació actual es pot traduir en una ocupació potencial”.