ASSOCIACIONS

‘Casa Alaveda’ triomfa en el III Festival de Curtmetratges en Llengua de Signes d’Almussafes

El treball, del director Paco López, va aconseguir els premis a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Muntatge

‘El secreto de Maia’ es va alçar amb els guardons a Millor Actor i Millor Actriu i ‘C.O.D.A’ va ser reconegut com el Millor Guió

La iniciativa cultural, organitzada per Almussord, es va celebrar amb èxit el passat dissabte 8 de juny en el Centre Cultural de la localitat


El Centre Cultural d’Almussafes va acollir el passat dissabte 8 de juny la celebració del III Festival de Curtmetratges en Llengua de Signes, un certamen organitzat per Almussord amb el qual es busca promocionar les produccions audiovisuals en les quals s’utilitza aquesta forma de comunicació. Els premis a Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Muntatge van ser per a ‘Casa Alaveda’, del director Paco López. ‘’El secreto de Maia’ va obtindre els reconeixements a Millor Actriu i Millor Actor i ‘C.O.D.A’ el qual s’atorga al Millor Guió. El cartell que es va imposar a la resta de candidates, dotze en total, va ser el que promociona el curt ‘Pare’. Durant el festival també es va dur a terme una taula redona i la inauguració d’una exposició fotogràfica, una activitat emmarcada dins del denominat Fòrum Almussord. 

El passat dissabte 8 de juny a la vesprada, Almussafes va tornar a apostar per la inclusió amb la celebració del III Festival de Curtmetratges en Llengua de Signes, un esdeveniment organitzat per Almussord en col·laboració amb l’Ajuntament de la població i de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de la Generalitat Valenciana en el qual va destacar, per damunt de les altres onze candidates, l’obra de terror ‘Casa Alaveda’, del director Paco López. El treball, de quinze minuts de durada, va aconseguir imposar-se en les categories de Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Muntatge.

Per part seua, el jurat, integrat per tres representants de l’entitat, un del consistori i un del IVC, va atorgar els guardons de Millor Actriu i Millor Actor als protagonistes de ‘El secreto de Maia’, Tamara Hoyos i Manuel Colinas, mentre que el de Millor Guió va ser per al drama C.O.D.A, de Veru Rodríguez. Finalment, es va concedir també un reconeixement al Millor Cartell, que en aquest cas va recaure a les mans del curtmetratge ‘Pare’.

“Des de l’Ajuntament i des de totes les institucions el que hem d’intentar és eliminar totes les barreres que impedeixen que aquestes persones puguen viure amb normalitat”, destaca la regidora de Cultura en funcions, Davinia Calatayud, en ser preguntada pel suport del consistori a aquest esdeveniment, amb el qual el president de Almussord, Jorge Fernández, es mostra molt satisfet. El responsable de l’associació destaca la projecció que amb el pas del temps està aconseguint la convocatòria, que aquest 2019 ha inclòs títols arribats de tota Espanya i espectadors de moltes províncies del país i fins i tot d’Amèrica. 

Al matí, i també en el recinte del Centre Cultural es va celebrar el Fòrum Almussord, un espai de reflexió en el qual diversos experts dedicats a l’organització de festivals de curtmetratges en llengua de signes van conversar sobre la situació actual del sector i també sobre els reptes de futur.