CULTURA

Carme Villar i Blanca Fuentes, guanyadores deI I Concurs de Cartells del ‘9 d’octubre’

L’obra de Villar, primera en la categoria Adults, s’utilitzarà per a il•lustrar els actes organitzats pel consistori per a celebrar la festa dels valencians

Al certamen, organitzat per l’Associació d’Empresaris i l’Associació ‘Paleta i pinzell’, es van presentar un total de 12 cartells de 8 autors diferents


Ja s’han fet públics els noms de les guanyadores del I Concurs de Cartells del ‘9 d’octubre’ organitzat per AECAL i l’Associació ‘Paleta i pinzell’ en col•laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes. Carme Villar, guanyadora en la categoria adults, rebrà un val de 100€ per a canviar en els establiments membres de l’entitat que agrupa als empresaris de la localitat i la seua obra serà la imatge que s’utilitzarà per a difondre les activitats.

La festa de el ‘9 d’octubre’ s’acosta i l’Ajuntament d’Almussafes es prepara per a oferir als veïns de la localitat diverses activitats per a commemorar-la. Enguany, amb l’objectiu d’involucrar als ciutadans de manera més intensa i fer-los més partícips de les celebracions, l’Associació d’Empresaris i Comerciants (AECAL) i l’Associació Cultural ‘Paleta i pinzell’ del municipi, en col•laboració amb el consistori, han organitzat un concurs per a triar el cartell anunciador, del que el passat dilluns 19 de setembre es van conèixer els guanyadors.

Després del període de recepció de candidatures, durant el qual es van presentar un total de 12 cartells de 8 autors almussafenys diferents, el jurat ha decidit que Carme Villar en la categoria adults i Blanca Fuentes en la d’infantil es convertisquen en les guanyadores del certamen.

“Agraïm l’esforç mostrat pels participants en el desenvolupament de les seues creacions. El nivell de les obres presentades ha sigut bastant bo i açò és una mostra més del suport dels veïns a les festes del ‘9 d’octubre’ en les quals esperem l’assistència de tots els almussafenys”, afirma la regidora de Cultura, Teresa Iborra.

Carme Villar Bosch, estudiant de Belles arts, rebrà un xec valorat en 100 euros per a canviar en qualsevol dels establiments adherits a AECAL i la seua creació s’utilitzarà com a imatge anunciadora del programa d’activitats de la festivitat de el ‘9 d’octubre’ que s’organitza des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Per la seua banda, l’estudiant Blanca Fuentes Albors, de 12 anys d’edat, ha sigut la primera en la categoria infantil, per la qual cosa a més d’un xec valorat en 50 euros el seu cartell s’utilitzarà per a promocionar la festivitat en algunes publicacions editades pel consistori. Els guardons es lliuraran durant el desenvolupament dels actes plantejats per a aquest 2016.

El jurat estava presidit per la regidora de Cultura, Teresa Iborra, i el conformaven també dos integrants de AECAL i una de ‘Paleta i pinzell’.

Programa d’actes

Donat l’èxit obtingut, per a enguany l’equip de govern ha decidit donar continuïtat a les activitats celebrades durant la passada edició, entre les quals ha inclòs també alguna novetat. Les commemoracions començaran el diumenge 2 d’octubre amb la projecció del documental “Cap a la terra promesa” i seguirà el divendres 7 amb la inauguració de l’exposició de l’arxiu de Maiques “Almussafes, una mirada enrere”. La jornada prèvia, el dissabte 8, continuarà amb les visites guiades a la torre Razef, un espectacle de màgia en el Parc del Pontet, l’actuació de Dansaires del Tramuser i el Sopar Estellés, en el qual també es realitzarà una jam poètica oberta. Ja el diumenge 9 es desenvoluparà una despertà, tallers infantils, la lectura pública del “Tirant lo blanc”, una cercavila cívica i una desfilada de moros i cristians, entre altres actes

Categories: CULTURA, NOTÍCIES