CULTURA

Ballant, la nova associació constituïda a Almussafes

Un total de 25 amants del ball acaben de posar en funcionament esta nova entitat local de caràcter lúdic que unix vida sana i diversió

L’associació de ball impartix cursos de bachata, salsa cubana, kizomba, salsa en línia i també ball júnior en el Centre Cultural d’Almussafes


El padró d’Almussafes encara no aconseguix els 9.000 habitants. A pesar d’això, el teixit associatiu registrat en la localitat se situa entre els més elevats d’Espanya, atés que en l’actualitat són ja prop d’un centenar les entitats locals que exercixen les seues activitats en la població. Este any 2017 han nascut almenys quatre nous clubs i associacions, l’última d’elles Ballant, una entitat que ja aglutina a 25 associats i la finalitat prioritària de la qual radica en el foment i la difusió de la pràctica del ball i en l’augment del nivell cultural i físic dels seus integrants.

Inscrita en el Registre Local d’Associacions des del passat mes de setembre, Ballant ha inaugurat este mes d’octubre el seu programa de classes de ball, en el que poden participar totes aquelles persones que vullguen dedicar part del seu temps d’oci a la pràctica de balls tan diversos i entretinguts com la bachata, la salsa cubana, la kizomba o la salsa en línia. “El nostre principal interés és que l’entitat cresca en nombre de socis. Busquem persones amants de la dansa que vullguen elevar el seu nivell físic i cultural i que a més no dubten a demostrar la seua solidaritat en actes benèfics”, expliquen des de la Junta Directiva. De fet, l’agenda d’activitats que s’està impulsant des de Ballant no se circumscriu únicament a la part didàctica, centrada en la millora i aprenentatge de nous tipus de balls amb la seua participació en cursos, tallers i monogràfics, sinó que també volen brindar la seua col•laboració a altres entitats i organismes públics que convoquen actes benèfics. Així mateix, els integrants de l’associació planificaran conferències, col•loquis i esdeveniments no sols relacionats amb el ball, sinó també amb la salut i la qualitat de vida.

Presidida per Antonio José García, professor de ball amb una dilatada trajectòria de més de dos dècades i conegut en el món artístic com Toni Garland, l’associació també obri les portes al públic juvenil, ja que entre l’oferta de tallers es troba el de ball júnior, que s’impartix en el Centre Cultural d’Almussafes els dilluns i dimecres, entre les 17 i les 18 hores.

En estos moments i a pesar de la seua curta existència, ja són prop de 25 els membres que es reunixen setmanalment en el gimnàs del Centre Cultural per a participar en les classes de ball i disfrutar del seu temps d’oci amb esta pràctica. L’associació disposa de la seua pròpia pàgina de Facebook Ballant i també d’un correu electrònic ballantalmussafes@hotmail.com en el que els interessats poden sol•licitar informació i també inscriure’s en alguns dels cursos programats.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES