ECONOMIA

APPI i les EGM d’Almussafes reivindiquen les millores en les seues àrees industrials per a continuar sent el motor econòmic de la província

Les dues entitats i l’associació voluntària han celebrat les seues assemblees anuals per a aprovar els tancaments comptables i els pressupostos

La millora dels accessos i les infraestructures per a evitar inundacions són la prioritat


APPI i les EGM d’Almussafes reivindiquen les millores en les seues àrees industrials per a continuar sent el motor econòmic de la província

La Associació de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) i les dues entitats de gestió i modernització d’Almussafes, EGM Polígon Nord i EGM Joan Carles I, han celebrat hui les seues assemblees generals on, a més d’aprovar els comptes de 2021 i els pressupostos de 2022 i de 2023, han posat sobre la taula els projectes que estan en marxa i les reivindicacions més importants per a aconseguir unes àrees industrials a l’altura de la importància i el potencial de les seues empreses.

Amb l’anunci de la continuïtat de Ford Almussafes i l’arribada de la gigafactoría de bateries a Sagunt, la millora dels accessos és una prioritat per a APPI i les EGM. En aqueix sentit, des de la Gerència de les tres entitats s’ha insistit en la necessitat de donar solució a projectes històrics com el baixador de Renfe en el polígon Joan Carles I o la intervenció en l’anomenat Camí d’Almussafes, la via que dona accés als polígons de Picassent a través d’un pont que, en aquest moment, es troba en molt mal estat.

Durant l’assemblea de APPI, en la qual ha sigut present l’alcalde de Almussafes, Toni González, s’ha incidit en un altre aspecte indispensable per al bon funcionament de les àrees industrials i per a garantir la seguretat dels seus usuaris com són les infraestructures per a evitar inundacions com les esdevingudes al novembre de 2019.

Des de llavors, Ajuntament, empreses, sindicats i APPI han peregrinat per diferents conselleries buscant finançament per a unes infraestructures que no sols poden garantir la seguretat d’uno dels motors econòmics més importants de la Comunitat sinó, també, de milers de persones que cada dia treballen o visiten les àrees industrials d’Almussafes.  

En aqueix sentit, el president de APPI, Vico Valero, ha assenyalat que l’associació espera tindre prompte una resposta de l’administració a totes aquestes qüestions i no haver de plantejar-se un altre tipus d’accions reivindicatives per a donar visibilitat als problemes que pateixen les àrees industrials i que comprometen la seguretat de tots els seus usuaris.

Projectes de futur

Durant l’assemblea s’han posat de manifest les prioritats de les entitats gestores i una de les més importants és sens dubte la seguretat, una seguretat que s’ha aconseguit incrementar amb el Pla d’Emergències elaborat per APPI i que va entrar en vigor en 2019 i amb el simulacre global que està previst celebrar el mes vinent de novembre implicant a les dues àrees industrials d’Almussafes i a la factoria Ford.

Una altra de les iniciatives més pròximes és el desenvolupament del projecte de Polígon Intel·ligent en l’àrea industrial Joan Carles I, una iniciativa per a la qual l’Ajuntament d’Almussafes ha reservat més de 180.000 euros.

Esdeveniment La Màgia Existeix

Després de les assemblees, APPI ha celebrat l’esdeveniment ‘La Màgia Existeix’ amb la participació del reconegut mag Nuel Galán, una oportunitat perquè les empreses que formen part de l’associació i entitats col·laboradores puguen trobar-se en un ambient distés.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació com a patrocinador de CBRE i com a col·laboradors de Iman Temporing, Vedat Mediterrani, Teika, Securitas, Mustiguillo, Comunkar i Llueix Creatiu.

La gerent de les tres entitats, Romina Moya, ha agraït la participació de totes les persones que s’han sumat a aquesta convocatòria i “la volta a la normalitat”.