EDUCACIÓ

Almussafes sufraga els estudis d’idiomes en l’estranger dels seus jóvens

L’Ajuntament tanca l’any amb una inversió de 17.400 euros en concepte de beques

Un total de vint veïns i veïnes del municipi s’han acollit a estes ajudes durant 2017

El programa subvenciona el cost del trasllat, el curs, així com l’estada dels jóvens, que han de tindre entre 14 i 30 anys


El programa d’ajudes per a l’estudi d’idiomes en l’estranger impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes, a què el consistori municipal ha destinat enguany 17.400 euros, ha sumat una vintena de jóvens beneficiaris. El passat 31 d’octubre va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, encara que a partir del pròxim 1 de gener s’obrirà el nou període per a l’adhesió dels jóvens interessats a millorar el seu domini de les llengües en qualsevol país durant l’any que ve 2018, programa per al que l’ajuntament ha consignat novament una partida pressupostària.

Països com Austràlia, Anglaterra, Irlanda, Canadà, Escòcia o Malta han sigut les destinacions triades pels jóvens d’Almussafes que enguany s’han acollit a les subvencions per a l’estudi d’idiomes en l’estranger que concedix l’executiu local, a través de la seua Regidoria de Joventut.

Este programa d’ajudes amb què s’afavorix l’aprenentatge d’altres llengües a través de la “immersió lingüística” ha sumat un total de vint beneficiaris durant la convocatòria de 2017. El consistori municipal, que en un principi va pressupostar un import de 15.000 euros per a donar resposta a la previsibles peticions, va realitzar posteriorment una ampliació de la dotació pressupostària inicial, donada la demanda generada, que ha suposat una inversió global de 17.400 euros.

“Els nostres jóvens necessiten millorar el seu nivell lingüístic en idiomes estrangers, sobretot anglés i comprenem que no totes les famílies poden permetre’s el desembossament econòmic que suposa estudiar estos idiomes en altres països, a pesar que els resultats són molt més satisfactoris. Per això, llancem anualment este programa de subvencions, una iniciativa que els permet viure una experiència lectiva que a més els enriquix a nivell social i cultural”, destaca l’edil de Joventut, Davinia Calatayud.

Concretament, el programa subvenciona el desplaçament d’anada i tornada al lloc de la realització del curs, el cost de les sessions, on s’inclouen les classes i el material del mateix, així com l’estada, no podent concedir més de 1.200 euros per cada una de les sol·licituds presentades. Així mateix, els candidats han de tindre entre 14 i 30 anys a la data d’inici del curs i estar empadronats almenys un any en la localitat en la data de presentació de les sol·licituds.

Igual que l’any passat, l’anglés continua sent l’idioma estrela, atés que la major part dels estudiants que han sol·licitat l’ajuda ho han fet amb l’objectiu d’ampliar els seus coneixements d’esta llengua.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES