EDUCACIÓ

Almussafes sol•licita a la Conselleria l’ús de les instal•lacions de l’IES en horari extraescolar

Representants de l’executiu es reunixen amb els responsables de la Conselleria i obtenen el compromís verbal que autoritza a la utilització de la dependència

En l’actualitat, tan sols resta rebre l’autorització per escrit a l’esmentada petició, que s’ha de remetre des de l’organisme autonòmic

La finalitat de la proposta és ampliar la utilitat de la instal•lació i satisfer les necessitats especials d’algunes modalitats esportives


Almussafes manté una aposta ferma per la promoció de l’esport i els hàbits de vida saludables en la població. Prova d’això són les ambicioses i nombroses activitats dissenyades des del Consell Municipal d’Esports i la trajectòria ascendent de les més de 20 entitats esportives locals que a hores d’ara coexistixen en la localitat. A més, el municipi compta amb una àmplia varietat d’equipaments públics de referència en la comarca i en la Comunitat, com són el pavelló esportiu, les piscines d’estiu i hivern o el camp de futbol municipal, entre altres. Davant de la creixent demanda de l’ús d’estes infraestructures per part dels clubs locals, l’ajuntament preveu aprofitar les instal•lacions de l’IES Almussafes en horari extraescolar i ampliar, d’altra banda, les seues múltiples prestacions. Esta va ser una de les qüestions tractades en la trobada mantinguda, divendres passat dia 28 d’abril, amb el director general de Centres de la Conselleria, per part dels regidors d’Educació i Esports i també de CMFPA.

L’extensa oferta d’activitats programades des de la regidoria d’Esports del consistori municipal i les diferents associacions esportives, així com les característiques especials d’algunes disciplines concretes, impedixen al Consell Municipal d’Esports oferir una solució a la totalitat de necessitats que afecten els clubs locals. Ja que l’institut públic acaba la jornada lectiva al migdia i el seu espaiós gimnàs roman tancat a les vesprades, l’ajuntament ha sol•licitat a la Conselleria d’Educació el permís necessari per a dur a terme esta iniciativa i traure-li partit al lloc. La qüestió es va plantejar durant la reunió que el regidor d’Educació i Esports, Pau Bosch, i la regidora del CMFPA, Teresa Iborra, van mantindre divendres passat 28 d’abril, amb el director general de Centres i Personal Docent, Joaquín Carrión.

Pel fet que entre l’institut i l’Ajuntament d’Almussafes sempre han existit unes relacions marcades per la col•laboració i la cooperació recíproques, després de valorar les peticions traslladades pel Consell Municipal d’Esports, el consistori va sol•licitar a la direcció de l’IES l’ús del gimnàs de dilluns a divendres en horari de 16 a 21 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores per al desenrotllament de distints entrenaments.

Amb l’objectiu de dotar l’espai d’una major utilitat i obrir esta instal•lació a la ciutadania, l’ajuntament va traslladar la proposta a la direcció de l’IES i, posteriorment, els responsables polítics es van reunir amb el director general d’Educació. Així mateix, esta qüestió ja es va valorar en un primera trobada mantinguda el passat mes de febrer entre ambdós edils i la direcció general de Centres i Personal Docent.

“Esta última reunió mantinguda ha sigut molt productiva, ja que hem aconseguit la conformitat verbal de la direcció general per a poder procedir a l’ús de l’equipament públic, destaca el regidor d’Educació i Esports, Pau Bosch. I afig, “se’ns ha promés que esta mateixa setmana, el permís oficial per escrit a la iniciativa plantejada es remetrà a l’IES Almussafes”. Mentres la petició obté el vistiplau final, l’ajuntament ha anunciat que es farà càrrec del reforç en neteja i seguretat de l’espai.

“Durant la trobada també tractàremla problemàtica de les lleixes de les finestres del CEIP Almassaf, una qüestió estructural i de seguretat sobre la qual ha d’actuar la Conselleria i que no cessarem d’exigir”, conclou l’edil.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES