NOTÍCIES

Almussafes serà el primer municipi de la Ribera a disposar d’un descalcificador electrònic per a tot el nucli urbà

La Diputació de València ha concedit al consistori una subvenció de 74.000 euros per a sufragar els costos derivats de la instal·lació

El dispositiu, que evitarà obstruccions en les canonades i permetrà allargar la vida útil dels electrodomèstics, entrarà en funcionament al febrer de 2018


Al febrer de 2018, l’Ajuntament d’Almussafes instal·larà un descalcificador electrònic sota la rotonda que separa Almussafes i Benifaió que eliminarà la calç que s’acumula en les canonades, electrodomèstics i maquinària industrial. Desincal, que utilitza l’última tecnologia per a generar un camp electromagnètic que fa cristal·litzar i mantenir en suspensió en aigua les sals minerals dissoltes, permetrà resoldre un dels grans problemes dels almussafenys i les almussafenyes en les tasques quotidianes en la llar i en els seus llocs de treball. Per a finançar aquesta intervenció urbanística, que solament requereix l’adequació de la zona on es col·locarà, el consistori utilitzarà dues subvencions de la Diputació de Valenciana destinades a inversions financerament sostenibles, que ascendeixen a un total de 74.000 euros.

L’excés i acumulació de calç en les canonades del terme municipal d’Almussafes és un dels grans problemes que la ciutadania de la localitat ve arrossegant des de fa ja diverses dècades. Aquesta situació provoca obstruccions en tota la xarxa, augmenta el consum energètic i el temps necessari per a calfar aigua i acurta la vida útil dels electrodomèstics, les resistències, els motors, els grups de pressió, els circuits, les claus de pas, els mecanismes i els comptadors. Aquests inconvenients, als quals se sumen una deficient pressió i la necessitat de realitzar pegats temporals que en moltes ocasions requereixen l’ús d’àcids i productes químics, provoquen una major despesa econòmica tant en habitatges com en empreses.

Per a resoldre aquest assumpte, i atenent les peticions realitzades des de fa temps pels veïns i veïnes, l’Ajuntament d’Almussafes procedirà a la instal·lació d’un desincrustador electrònic anticalcari, un artefacte que permetrà consumir aigua sense les conseqüències que provoca la calç i que es col·locarà just sota la rotonda que separa Almussafes i Benifaió, que és on comença la xarxa de EGEVASA que porta aigua a cada racó de la població. El descalcificador, que eliminarà a poc a poc les incrustacions ja presents gràcies a l’acció d’un camp electromagnètic que fa cristal·litzar i mantenir en suspensió en l’aigua les sals minerals dissoltes, no requereix de grans obres per a la seua instal·lació, atès que la seua acció electromagnètica es duu a terme des de l’exterior de la canonada, sense necessitat de tallar-la.

“Des de l’Ajuntament d’Almussafes estem treballant per a donar un major benestar a tots els veïns i veïnes i amb la posada en funcionament d’aquesta tecnologia estarem un pas més prop d’aquest ambiciós objectiu que ens vam plantejar a l’inici de la legislatura”, destaca el regidor d’Urbanisme, Andrés López. “Hem decidit apostar per aquesta tecnologia perquè ha donat resultats en altres llocs. Abans de decantar-nos per ella realitzarem una investigació en profunditat per a establir avantatges i inconvenients i descobrirem que ajuntaments com els de La Vilavella i Cofrents o l’aeroport d’Alacant l’havien aplicat amb èxit”, argumenta.

En els informes emesos per aquestes institucions a propòsit de l’ús d’aquest sistema es destaca que amb la utilització de Desincal “els beneficis són constatables”, “la pressió en els habitatges s’ha normalitzat” i “no es manifesta cap problema per la calç”. Almussafes se sumarà al grup de municipis i entitats que confien en aquesta tecnologia, que encara no s’ha aplicat en cap altra població de la comarca de la Ribera.
 
Inversió financerament sostenible
 
La Diputació de València sufragarà els costos íntegres de la instal·lació d’aquest sistema gràcies a la subvenció de 74.000 euros concedida per l’administració provincial dins del seu pla dirigit a inversions financerament sostenibles. Amb aquesta quantitat podrà realitzar-se la instal·lació i l’adequació prèvia de les canalitzacions existents per al correcte funcionament del desincrustador. Està previst que aquesta actuació urbanística, que serà una de les primeres realitzades durant l’any 2018, estiga llista durant el pròxim mes de febrer.

Desincal és un sistema que deté, evita i arrossega les incrustacions de calç de forma electrònica, sense productes químics, sense sals ni resines i sense manteniment, mitjançant un procés físic demostrat científicament, que transforma les molècules calcàries perquè perden el seu poder d’adherència, mantenint-se en suspensió en l’aigua i eliminant els problemes que la calç ocasiona en aplicacions de tota índole, com els electrodomèstics i la maquinària industrial i hostalera. En el procés, no s’exclou el calci i el magnesi, ja que són elements imprescindibles per a mantenir l’equilibri iònic de l’aigua i la potabilitat.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME