AJUDES

Almussafes reparteix 81.755 euros en les Ajudes al Lloguer de 2021

Un total de 111 persones s’han beneficiat d’aquest programa que, per segon any consecutiu, ha eliminat el límit d’edat de les bases


Almussafes reparteix 81.755 euros en les Ajudes al Lloguer de 2021

El programa d’Ajudes al Lloguer impulsat i finançat per l’Ajuntament d’Almussafes per a 2021 s’ha tancat amb 111 sol·licituds acceptades i una inversió global amb la suma dels 5 lots en els quals s’ha dividit la concessió de 81.755 euros. A la convocatòria podien presentar-se totes les persones empadronades almenys un any en la població, independentment de la seua edat, que compliren els requisits establits en les bases. Sobre l’ajuda màxima, 1.200 euros per habitatge, la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, opina que es tracta d’“una quantitat gens menyspreable amb la qual les famílies poden fer front a altres despeses necessàries per al dia a dia”.

L’Ajuntament d’Almussafes ja ha resolt totes les peticions realitzades per a acollir-se a la convocatòria de 2021 de les Ajudes al Lloguer municipals. Després de l’anàlisi i baremació de totes les sol·licituds presentades, 134, i sumant els cinc lots en els quals s’ha anat informant del resultat, el consistori ha invertit un total 81.755 euros, cobrint-se pràcticament el 100% del pressupost disponible, que ascendia a 81.785 euros.

Tal com es va anunciar quan es va llançar la convocatòria, per segon any consecutiu s’ha eliminat el límit d’edat per a poder optar a aquestes ajudes. “Sens dubte, el col·lectiu de joves és un dels més afectats pel preu de l’habitatge, perquè la seua situació econòmica els dificulta emancipar-se, però no significa que siga l’únic. De fet, és una problemàtica que afecta la societat en el seu conjunt i no podíem mantindre’ns al marge de la situació”, explica la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, sobre la modificació de les bases.

Això ha provocat que el nombre total de persones beneficiàries s’eleve fins a les 111, totes elles empadronades a Almussafes amb una antiguitat mínima d’un any i amb contractes de lloguer en vigor durant el període comprés entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021. La quantia màxima concedida per cada habitatge en aquesta convocatòria, finançada íntegrament amb càrrec a fons municipals, ha sigut de 1.200 euros.

Per a la regidora, “és una quantitat gens menyspreable amb la qual les famílies poden fer front a altres despeses necessàries per al dia a dia. Eixe continua sent el nostre objectiu: ajudar la ciutadania a gaudir de la millor qualitat de vida possible, eixa que s’aconsegueix gràcies a l’esforç de tots i totes”.