NOTÍCIES

Almussafes rep la unitat mòbil de prevenció del càncer de pell

El servici gratuït ha atés a prop de 50 persones durant el matí de hui dimarts

 AECC Almussafes ha coordinat, de nou, la iniciativa preventiva


La unitat mòbil de prevenció del càncer de pell s’ha instal·lat, durant el matí de hui dimarts, 12 de març, junt amb l’edifici consistorial, gràcies a la gestió desenrotllada per la Junta Local Lluita contra el Càncer. Este servici, a què la ciutadania ja va poder accedir de forma gratuïta en tres jornades durant l’any 2016 i dos més a principis i finals de l’any 2018, torna a la localitat per sexta vegada, davant de l’alta demanda existent. Des de les 10 i fins a les 14 hores han passat pel punt d’informació i anàlisi més de 60 persones, les quals han rebut consells de la doctora de l’IVO María Vicente Benavente. Més de 300 veïns i veïnes s’han sotmés a estes revisions durant els últims anys, gràcies a esta iniciativa que acosta la sanitat al públic.

 El servici de l’Associació Espanyola Lluita contra el Càncer que realitza proves per a previndre el càncer de pell s’ha desplaçat hui fins a Almussafes. La Junta Local Lluita contra el Càncer ha sol·licitat, per sexta vegada en els últims tres anys, la presència de la unitat mòbil que du a terme estes anàlisis preventives, donada la gran acollida registrada en les edicions anteriors.

El punt d’informació ha romàs obert a tota la ciutadania en l’esplanada de la Casa Consistorial durant quatre hores, període en què el personal metge ha atés de manera personalitzada a prop de 50 persones en la realització de la prova gratuïta.

La doctora María Vicente Benavente, professional de l’Institut Valencià d’Oncologia, ha desenrotllat una sèrie de proves per a detectar melanomes i altres tipus de tumors i per a aconsellar a la ciutadania sobre els hàbits de vida saludable per a evitar l’aparició d’esta malaltia.

La presidenta d’AECC Almussafes, Adela Lladosa, es mostra satisfeta de l’excel·lent resposta a la iniciativa que, sens dubte, beneficia des del punt de vista de la prevenció i també per a aportar una major consciència ciutadana en la lluita contra esta malaltia.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT