NOTÍCIES

Almussafes rebrà 186.790 euros de l’IVACE per a la millora dels seus polígons industrials

Els dos parcs empresarials de la localitat rebran fons per a modernitzar les seues infraestructures i serveis

L’Ajuntament de la localitat finançarà l’import restant per al desenvolupament d’aquesta nova fase de millora d’aquests espais


L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial acaba d’anunciar la concessió de quatre subvencions per a projectes de millora i modernització en els dos polígons industrials d’Almussafes. La localitat rebrà 140.863,81 euros per a emprendre accions en el Polígon Industrial Joan Carles I i altres 45.926,99 euros per a obres en el Polígon Nord. La resta de la inversió necessària per a dur a terme els projectes aprovats pel consistori, pressupostat en 204.120,38 euros, es finançarà amb fons propis de l’Ajuntament de la població. El reasfaltat, la col·locació de noves illetes de reciclatge, la instal·lació d’un sistema de videovigilància i la substitució de la senyalització són alguns dels aspectes que es milloraran amb aquests projectes.

L’activitat econòmica que es desenvolupa en els parcs industrials d’Almussafes, els polígons Juan Carlos I i Nord, són una de les fonts de riquesa més importants per a la localitat en la qual l’executiu municipal treballa des de l’inici de la legislatura. L’alcalde de la població i regidor d’Indústria, Toni González, ja ha declarat en diverses ocasions la seua intenció de convertir aquestes dues zones en intel·ligents i innovadores per a augmentar el seu valor i atraure un major nombre d’empreses.

L’estratègia del consistori en aquest àmbit passa per seguir millorant i modernitzant aquests polígons a través de diferents intervencions, per al que està combinant els fons propis amb altres arribats d’altres institucions. Les últimes subvencions concedides a l’Ajuntament d’Almussafes per al manteniment d’aquests espais són les procedents de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, que ascendeixen a 186.790,80 euros. Concretament, el Polígon Industrial Joan Carles I rebrà 64.512,11 euros enguany i 76.351,70 euros l’any que ve. Per al Polígon Nord, l’IVACE ha concedit una subvenció de 22.516,41 euros per a aquest 2018 i una altra de 23.410,58 euros per al 2019.

“Gràcies a aquestes subvencions, dues per cada polígon, podran emprendre’s projectes que han sigut consensuats amb l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes (APP) en la comissió de seguiment i que permetran un creixement sostenible i integrador d’aquestes dues àrees i facilitar d’aquesta forma la creació de riquesa en el municipi”, ressalta González.

La resta de la inversió fins a arribar als 204.120,38 euros, que és la quantitat en la qual s’han valorat el conjunt de projectes que van a dur-se a terme en aquesta fase, seran aportats per l’Ajuntament de la localitat de fons propis (17.329,58 euros).

“Pas a pas estem acostant-nos al nostre objectiu de convertir els nostres polígons industrials en espais intel·ligents i innovadors i aquest impuls que ens proporciona la Generalitat Valenciana ens ajudarà a seguir avançant en la consecució d’aquest objectiu”, destaca l’alcalde Almussafes i regidor d’Indústria, Toni González.
 
Projectes
 
En el Polígon Industrial Joan Carles I s’instal·laran càmeres de seguretat connectades a la Policia Local amb enregistrament permanent i detecció de matrícules en control d’accessos. També es millorarà la senyalització relativa als 26 hidrants existents de forma distribuïda per tot el polígon per a facilitar les tasques d’emergència als equips humans i tècnics i s’instal·laran nou contenidors per a la recollida selectiva de residus d’origen domèstic, tres d’envasos lleugers, tres d’envasos de cartó i paper i altres tres d’envasos de vidre.

Quant a les vies, està prevista la repavimentació d’un tram de 6.727 metres quadrats de l’avinguda de la Foia i de la rotonda dels carrers Tramuntana i Ponent. Així mateix, es reposaran deu plaques de noms de carrers i altres deu senyals verticals de tràfic i es repintarà la senyalització horitzontal en la calçada.

Per al Polígon Nord, que disposa de 220.440 metres quadrats de superfície, s’han prioritzat un total de quatre projectes concrets. Es repavimentaran dos trams dels carrers Venta de Ferrer i Pouet, actuant sobre una superfície de 2.820 metres quadrats amb el fresat i asfaltat posterior. Igual que en el polígon Joan Carles I, s’instal·laran tres contenidors per a la recollida selectiva de residus d’origen domèstic, un d’ells per a envasos lleugers, un per a envasos de cartó i paper i un altre per a envasos de vidre, tots ells distribuïts en forma d’illeta.

Finalment, la senyalització també serà objecte d’intervenció en el parc Nord, atès que es reposaran 12 plaques de noms de carrers, 12 plaques de senyalització vertical de tràfic en tot el polígon i el repintat de tota la calçada del polígon industrial.

En la convocatòria oberta per l’IVACE, la institució destina 4.870.000 euros durant els pròxims dos anys a la millora i modernització d’un total de vint-i-quatre polígons industrials de la Ribera. Aquest 2018 destinarà 3,67 milions d’euros per a subvencionar el 83% dels projectes aprovats en 15 municipis, mentre que en 2019 la inversió serà de 2,2 milions d’euros per a finançar el 100% dels mateixos. Al costat d’Almussafes, en la Ribera Baixa rebran aquestes ajudes els polígons de Corbera, Cullera, Polinyà del Xúquer i Sollana.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME