BENESTAR SOCIAL

Almussafes prorroga el seu I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes fins el 2025

L’Ajuntament aprova la continuació del projecte per a aconseguir tots els objectius proposats en el mateix

La pandèmia ha provocat que part de les accions no hagen pogut dur-se a terme en el període estipulat per a això


Almussafes prorroga el seu I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes fins el 2025

El I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes d’Almussafes continuarà desenvolupant-se a partir d’ara gràcies a la seua pròrroga per part de la corporació municipal. Part dels objectius recollits en el document no han pogut aconseguir-se a causa de la pandèmia, per la qual cosa l’Ajuntament ha decidit ampliar la seua vigència fins a aconseguir la meta proposada inicialment. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy, afirma que «d’aquesta manera podrem avaluar de manera molt més fidedigna els resultats i mesurar el seu impacte real en la societat almussafenya. Només així podrem obtindre les dades necessàries per a veure en quina situació ens trobem i decidir quin rumb seguir».

El ple de la corporació municipal d’Almussafes va renovar el passat 3 de març el seu compromís amb la igualtat amb l’aprovació per unanimitat de la pròrroga del I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes, un document en el qual s’estableixen les directrius per a continuar reduint les diferències existents en la societat entre tots dos gèneres. Malgrat que estava previst donar per finalitzat el desenvolupament del mateix aquest 2022, la pandèmia ha fet que part dels objectius recollits en el text no hagen pogut implementar-se. Per aquest motiu, el Govern local ha decidit prolongar la seua vigència fins el 2025 perquè puguen realitzar-se totes les accions pendents.

«D’aquesta manera podrem avaluar de manera molt més fidedigna els resultats i mesurar el seu impacte real en la societat almussafenya. Només així podrem obtindre les dades necessàries per a veure en quina situació ens trobem i decidir quin rumb seguir», explica la regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy, qui lamenta que «la crisi sanitària haja alentit d’una manera bastant significativa la posada en marxa de totes les iniciatives que volíem plantejar al voltant d’aquest tema». «Això no significa que no estiguem treballant a ple rendiment en aquest departament municipal perquè tot vaja eixint quan les circumstàncies ho permeten», puntualitza l’edil.

El I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes es va aprovar l’1 de març de 2018, inicialment per a una vigència de quatre anys. Els seus objectius principals són avançar cap a un municipi lliure de violència de gènere i masclista, conscienciar i sensibilitzar al personal de l’Ajuntament de la importància d’introduir la perspectiva de gènere en els programes i en les polítiques públiques locals per a aconseguir la igualtat de gènere, garantir un entorn participatiu i associatiu lliure de desigualtats, avançar cap a un municipi en el qual prevalguen els valors igualitaris i de respecte a la diversitat, garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés i la permanència de les dones en l’àmbit laboral i atendre les problemàtiques específiques de la salut de les dones.

Entre les accions ja en marxa, Belén Godoy destaca la creació de la Mesa Local contra la Violència de gènere, un organisme que s’encarrega de coordinar la detecció, prevenció i tractament integral dels casos que poden sorgir a Almussafes i que està integrat per persones de les àrees municipals de Benestar Social, Policia Local i Joventut, així com per representants dels centres educatius i de salut, associacions de dones i Guàrdia Civil. «És fonamental que estiguem units i vigilants per a evitar que qualsevol dona puga estar patint maltractament i per això ha sigut des del començament de tot aquest procés una prioritat d’aquest I Pla Municipal d’Igualtat de la localitat en el qual continuem aprofundint», conclou.