CELEBRACIONS

Almussafes premia als i les millors esportistes de la població

El Centre Cultural va acollir el passat dissabte 26 de juny la XXII Gala de l’Esport del municipi, una cerimònia adaptada a la pandèmia

Josep Puerto, Lluís de la Vega, Laura Méndez, Mar Martínez i el Club Yoko-Kan van ser els homenatjats en aquesta edició


Almussafes premia als i les millors esportistes de la població

La XXII Gala de l’Esport d’Almussafes es va celebrar el passat dissabte 26 de juny a la vesprada en el Centre Cultural de la localitat. El format de l’acte va haver de modificar-se per a poder complir amb la normativa sanitària vigent, per la qual cosa va haver de suprimir-se l’habitual sopar que acompanya a la cerimònia. Aquest 2021 els premiats amb el reconeixement a Millor Esportista de l’Any van ser el basquetbolista del València Basket Josep Puerto, el pilotari Lluís de la Vega, i l’atleta Laura Méndez. El Club Yoko-Kan va recollir el guardó a Millor Entitat i la gimnasta Mar Martínez el dedicat a Millor Trajectòria. L’alcalde, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch, i la Reina de les Festes, Irina Llorca van fer lliurament d’aquests reconeixements.

L’esport almussafeny continua destacant allà on va i per això l’Ajuntament i el Consell Municipal d’Esports de la localitat continuen reconeixent la labor d’aquelles persones i associacions que any rere any es bolquen per seguir en el més alt de les seues respectives disciplines. El passat dissabte 26 de juny van tornar a fer-ho en una nova Gala de l’Esport, cerimònia que es va reprendre adaptada a les circumstàncies sanitàries actuals després de l’aturada de 2020 provocada per la pandèmia.

En aquesta nova edició de la convocatòria, la vint-i-dosena, van ser un total de quatre persones i una associació les homenatjades, dues més de l’habitual. “Això demostra la gran qualitat dels i les nostres esportistes, que s’esforcen cada dia per anar pujant a poc a poc més el seu ja de per si mateix altíssim nivell”, destaca el regidor d’Esports, Pau Bosch, qui va presidir al costat de l’alcalde, Toni González, i la Reina de les Festes de 2021, Irina Llorca, el lliurament d’aquests guardons.

El primer edil posa en valor que “les famílies aposten des dels primers anys dels seus fills i filles per l’esport com a educació, que és el que és i els porten a practicar tota classe d’activitats. A Almussafes tenim moltes associacions i molts esports i això és el que fa que, juntament amb l’esforç col·lectiu d’esportistes, tècnics i juntes directives puguem tindre moltes entitats i molts esportistes d’alt nivell”.

Guardonats

En l’apartat de Millor Esportista de l’Any van ser tres els premiats, quan fins ara sempre havia sigut un: el basquetbolista Josep Puerto, jugador del València Basket, el pilotari Lluís de la Vega i l’atleta Laura Méndez, integrant de l’equip Platges de Castelló i que aquests dies es prepara per a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio. A causa dels seus compromisos professionals, cap dels tres va poder assistir l’acte, per la qual cosa van ser representats per altres persones. En el cas de Josep Puerto va ser la seua mare, Gema Guaita, l’encarregada de recollir el trofeu. En el de Lluís de la Vega va ser el regidor d’Esports, Pau Bosch. Per part seua, Rubén Méndez va pujar a l’escenari per a fer el propi amb la distinció concedida a la seua germana, Laura Méndez. A través de sengles vídeos, els tres van assegurar sentir-se molt contents i agraïts amb aquest reconeixement.

Pel que respecta a la categoria a Millor Entitat de l’Any, el guardó va anar a parar al Club Yoko-Kan. El seu president, Óscar Rodríguez, es va mostrar molt content que puga tornar a celebrar-se la gala després d’un any i mig de pandèmia. “Per fi hem pogut tornar a l’activitat, que és el que més volem fer”, va declarar.

Finalment, la gimnasta Mar Martínez va rebre el premi a la Millor Trajectòria. “Realment, ha sigut molta la gent que ha estat darrere durant aquests 17 anys que he estat fent rítmica” i “volia repartir un tros del premi perquè realment s’ho mereixen també“, va assenyalar després de concloure la gala, en la qual va haver de suprimir-se el sopar que sol acompanyar-la a causa de la situació epidemiològica.