CELEBRACIONS

Almussafes participa en una trobada virtual per a commemorar el Dia Mundial de la Infància

El Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes ha compartit experiències i ha desenvolupat dinàmiques de treball al voltant de la temàtica del respecte pels drets de la infància


Com a una de les 14 ciutats amigues de la infància de la Comunitat Valenciana reconeguda per UNICEF Espanya, el Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes es va sumar a les celebracions entorn del Dia Mundial de la Infància, juntament amb les xiques i els xics membres dels consells municipals infantils d’Alcoi, Alzira, Castelló, La Pobla de Farnals, La Vall d’Uixó, Mislata, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Torrent, Teulada-Moraira i Xàbia.

El passat dissabte 21 de novembre es van reunir en una trobada anual virtual amb l’objectiu de compartir experiències i de desenvolupar dinàmiques de treball al voltant de la temàtica del respecte pels drets de la infància, donat que les mesures adoptades per afrontar la crisi sanitària provocada per la COVID19 van obligar a suspendre les sessions presencials de consells d’infància i d’adolescència.

En conseqüència, la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància en la Comunitat Valenciana, des del convenciment de què el dret a la participació infantil no es pot aturar, va decidir buscar alternatives per tal d’assegurar un espai de trobada i reflexió entre els xiquets i xiquetes integrants dels òrgans de participació municipal.

L’eix temàtic de la trobada virtual, proposada i desenvolupada pels propis xiquets i xiquetes, va ser el respecte, element indispensable per a l’exercici dels drets de tots, per a la convivència i la sostenibilitat. Els participants van abordar aquest concepte des de quatre perspectives fonamentals: el respecte al medi ambient, a la diversitat, a la igualtat de gènere i el respecte en la nostra conducta a les xarxes socials.

Les seues preocupacions i opinions sobre aquestes quatre facetes del respecte es van treballar mitjançant dinàmiques de joc i d’interacció, amb l’objectiu de condensar la seua visió i propostes en un manifest final. “Va ser una jornada realment productiva on, un any més, es va posar de manifest que la participació infantil aporta idees i propostes que contribueixen a què les ciutats siguen més amigables, sostenibles i segures”, argumenta la regidora de la Infància, Raquel Godoy.

Aquesta trobada, liderada pels xiquets i xiquetes dels consells municipals infantils, i promoguda pels ajuntaments reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància juntament amb UNICEF Comité Comunitat Valenciana, va acomplir el seu objectiu de fomentar l’exercici del dret a la participació de la infància i l’adolescència, a més de respondre a la voluntat dels propis xiquets i xiquetes de conéixer-se, intercanviar perspectives i compartir temps en comú.