NOTÍCIES

Almussafes participa en la presentació del nou projecte d’AFABALS

L’edil Davinia Calatayud va assistir ahir a l’acte en el qual l’entitat va explicar la iniciativa ‘Alimentar-se saludablement’

Les famílies usuàries del Centre d’Estimulació ‘La Llimera’ rebran pautes per a millorar l’alimentació de les persones amb alzheimer


L’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demències de Benifaió, Almussafes i Sollana (AFABALS) va presentar ahir, dimarts 5 de febrer, en el Centre d’Estimulació ‘La Llimera’ de Benifaió, el projecte ‘Alimentar-se saludablement’. L’entitat té com a repte amb aquest programa pioner millorar els hàbits alimentosos de les persones afectades per aquestes malalties a través d’exercicis que faciliten la ingesta d’aliments i corregeixen la confusió d’horaris. L’edil d’Almussafes Davinia Calatayud va participar en l’acte en representació de l’Ajuntament de la localitat, institució que dóna suport a AFABALS des de la seua creació.

El Centre d’Estimulació ‘La Llimera’ de Benifaió va acollir ahir, dimarts 5 de febrer, la presentació del projecte ‘Alimentar-se saludablement’, una iniciativa pionera desenvolupada per l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demències de Benifaió, Almussafes i Sollana (AFABALS) en col·laboració amb l’empresa Roquette amb el qual l’entitat busca promoure una correcta i saludable nutrició entre les persones afectades per aquestes malalties.

Segons la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, que va assistir a l’acte en representació de l’Ajuntament d’Almussafes, “es tracta d’una proposta integral i integradora que millorarà la qualitat de vida de les persones usuàries i que, sobre la base dels seus resultats, pot convertir-se en un projecte a aplicar en altres centres d’estimulació i respir de l’alzheimer”.

L’objectiu d’‘Alimentar-se saludablement’, que comptarà amb diverses fases formatives basades en el binomi Alzheimer-Alimentació, és establir una sèrie d’activitats dirigides tant a familiars com a les persones usuàries del centre per a demostrar que la nutrició està molt relacionada amb la prevenció de malalties i la millora dels seus efectes. Les famílies rebran una sèrie de pauses per a saber com actuar davant determinades circumstàncies i establir un pla de mesures culinàries agradables i senzilles d’elaborar.

Tal com recorda la directora del centre, Cristina Miralles, “l’alzheimer és una malaltia que produeix una deterioració del cervell amb una progressiva pèrdua de la memòria i una alteració de capacitats cognitives i tot això repercuteix en importants problemes” pel que fa a l’alimentació, entre els quals destaquen “la dificultat per a engolir o la confusió d’horaris”.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT