NOTÍCIES

Almussafes llança el seu primer Pla d’Ocupació Local, dotat amb prop de 300.000 euros

L’ajuntament contractarà a 44 desocupats d’Almussafes entre maig i desembre d’enguany

L’acte de presentació pública del pla reunix a més de 200 veïns de la localitat

Dimecres que ve 2 de març es tanca el termini de presentació d’instàncies


Dilluns passat 22 de febrer, a les 9.30 hores del matí, la sala d’actes del Centre Cultural va acollir l’acte de presentació pública del primer Pla d’Ocupació Local d’Almussafes, una de les novetats incorporades al III Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació de la localitat, aprovat recentment i que està dotat amb més d’un milió d’euros. El president de l’executiu i responsable de l’àrea d’Ocupació, Toni González, junt amb la directora de l’àrea, Laura Acuña, la responsable de l’Agència de Desenrotllament Local i Promoció Socioeconòmica, Elena Baldoví, i la tècnic del departament, Esther Martínez, van informar els més de 200 assistents de les bases que regixen este pla que el consistori podrà implementar, després d’aconseguir l’autorització formal de la Conselleria per a procedir a la contractació directa dels veïns i veïnes en situació de desocupació.

“Apostem per la plena ocupació” és el lema d’este primer Pla d’Ocupació Local de la història de la localitat, que es va a desenrotllar a partir del pròxim mes de maig i fins al mes de desembre d’enguany 2016 i en el que l’ajuntament destinarà prop de 300.000 euros de fons propis.

Des de l’àrea d’ocupació es va citar a la totalitat dels veïns i veïnes inscrits en la Bossa d’Ocupació Local com a demandants d’ocupació a l’acte de presentació pública d’esta iniciativa amb què l’ajuntament donarà una oportunidat laboral a un total de 44 persones de la localitat, amb dificultats d’inserció laboral, en dos tandes de quatre mesos cada una, durant el present any.

Els principals requisits establits en les bases per a participar en la selecció són l’empadronament a Almussafes, almenys durant un període mínim d’1 any, a més de trobar-se en situació legal de desocupació o bé tractar-se de treballadors la jornada de laboral del qual siga igual o inferior a 20 hores setmanals. Així mateix, tan sols podran accedir aquells veïns que siguen menors de 25 anys o majors de 45 anys, parats de llarga duració o persones en risc d’exclusió social, és a dir, persones que, en data publicació de les bases, estiguen en el Programa Municipal d’ajudes d’Emergència Social o hagen estat inclosos en 2015, els ingressos totals familiars del qual dividits pel nombre de membres de la unitat familiar siguen inferiors a 430,05€ mensuals.

La causa la va argumentar el propi president de l’executiu durant la seua exposició, dilluns passat, enfront del públic present en l’acte, a l’afirmar que “este és un pla creat específicament per a oferir una oportunitat laboral als col•lectius de desocupats que en estos moments tenen més dificultats per a incorporar-se al mercat de treball”. A més, González va assegurar que el Pla d’Ocupació Local tindrà una continuïtat fins a l’any 2019, ja que l’any que ve el programa es desenrotllarà en dos tandes de sis mesos cada una i així successivament, amb l’objectiu de solucionar la problemàtica de la desocupació en el municipi. “Encara que la selecció de treballadors es realitzarà anualment, entre enguany i el 2019, haurem aconseguit que entre 250 i 300 veïns en desocupació hagen participat en el Pla d’Ocupació Local”.

L’alcalde va exposar que, “a pesar de les excel•lents relacions que mantenim amb les gerències del parc industrial Rei Joan Carles I, la realitat és que la capacitat d’originar ocupació en el polígon és indirecta, al dependre de les necessitats producció de les empreses, per la qual cosa la fórmula de crear nous llocs de treball directament des de l’ajuntament i sense intermediaris, després d’obtindre la pertinent autorització de la Conselleria per a exercir la competència en matèria d’ocupació, dirigirà les nostres polítiques d’ocupació durant la present legislatura”.

Dissabte passat dia 20, el consistori d’Almussafes va obrir el termini per a la presentació d’instàncies per a acollir-se a este programa, que s’emmarca en la línia d’actuació número 3 del III Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, aprovat el passat 14 de gener i amb el que s’establix full de ruta que dirigirà la política d’ocupació de l’ajuntament durant els pròxims quatre anys.

“Amb esta iniciativa pretenem oferir una continuïtat del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes durant els mesos en els quals este no estiga vigent, per mitjà de programes d’ocupació per a l’execució d’obres o servicis d’interés general o social, promovent la contractació directa per part de l’Ajuntament de persones desocupades”, va comentar el primer edil.

Llocs de treball i servicis a desenrotllar

Peons de jardineria i de neteja, conserges, obrers Oficial 1a, peons de la construcció, conductors, auxiliars administratius i operadors informàtics són les ocupacions sol•licitades en el pla.

Entre els servicis que desenrotllaran destaquen les actuacions per al manteniment, adequació i millora dels espais públics, tant urbans com rurals, el suport als servicis municipals, la millora i condicionament de zones enjardinades i espais lliures, el manteniment d’edificis, instal•lacions municipals i mobiliari urbà i el suport a les funcions transversals de Secretaria, intervenció, Gestió tributària, tramitació administrativa i informàtica.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ