CULTURA

Almussafes llança el seu IV Concurs de Cartells sobre el ‘9 d’Octubre’

L’Ajuntament de la localitat i l’Associació Cultural ‘Paleta i Pinzell’ publiquen les bases d’aquesta nova edició

Els treballs, que poden realitzar-se mitjançant qualsevol tècnica que permeta la seua reproducció, podran presentar-se del 2 al 16 de setembre en el Centre Cultural

L’organització atorgarà un premi de 100 euros a la millor obra en la categoria d’adults i un de 50 per a la qual més destaque en la categoria infantil


Les persones interessades en la creació artística tenen una nova oportunitat de mostrar el seu talent en el IV Concurs de Cartells sobre el ‘9 d’Octubre’ d’Almussafes, amb el qual es triarà el treball que servirà per a anunciar els actes que se celebraran en la localitat amb motiu d’aquesta commemoració. Les obres podran presentar-se del 2 al 16 de setembre en el Centre Cultural. L’Ajuntament i l’Associació Cultural ‘Paleta i Pinzell’, organitzadors de la convocatòria, atorgaran un premi per cadascuna de les dues categories, adults i infantil. Les bases poden consultar-se en www.almussafes.net.

Els preparatius per a la celebració del ‘9 d’Octubre’ ja estan en marxa a Almussafes. El consistori municipal està ultimant l’organització dels actes que compondran la festa dels valencians i valencianes i entre les diferents iniciatives que inclourà la commemoració es troba novament el Concurs de Cartells sobre el ‘9 d’Octubre’, que aconsegueix aquest 2019 la seua quarta edició. Amb aquesta convocatòria, impulsada conjuntament des del seu naixement per l’Ajuntament i l’Associació Cultural ‘Paleta i Pinzell’, es pretén involucrar a la ciutadania en la vida de la població, promoure la creativitat i trobar el cartell amb el qual s’anunciaran les activitats que es duran a terme en el marc d’aquesta festivitat.

Les obres, que podran presentar-se del 2 al 16 de setembre de 10 a 20 hores en la consergeria del Centre Cultural, hauran de tindre unes dimensions de 420 x 297 mil·límetres i ser originals i inèdites, per la qual cosa no s’acceptaran treballs premiats en altres certàmens o concursos. Respecte a la tècnica, podrà emprar-se qualsevol procediment, sempre que siga susceptible la seua reproducció per mitjans tècnics normals. També s’especifica en les bases, disponibles en el portal municipal www.almussafes.net, que els treballs es presentaran sense signar i en un sobre tancat, en l’interior del qual constaran en un altre sobre tancat les dades personals de l’autor o autora. Finalment, en l’apartat de condicions tècniques es recorda que no pot incorporar-se cap mena de llegenda, atés que aquesta serà inclosa en el cartell guanyador amb posterioritat per part de l’organització.

“Des de l’Ajuntament d’Almussafes volem involucrar a tota la ciutadania, per la qual cosa els animem a deixar volar la seua imaginació i a traure la seua part més artística per a expressar el que els transmet aquesta festa que forma part de la nostra història i que constitueix una nova oportunitat per a mantindre vives moltes de les nostres tradicions”, afirma la regidora de Festes, Mar Albuixech.

En la iniciativa podrà participar tota persona física que ho desitge, tenint en compte que s’han establit dues categories; una infantil fins a 16 anys i una altra d’adults a partir de 17 anys. En tots dos casos, cada persona podrà presentar un màxim de tres dissenys. El jurat, integrat per membres del consistori i de l’Associació Cultural ‘Paleta i Pinzell’, es reunirà el 17 de setembre per a examinar els treballs i determinar les creacions guanyadores, una per categoria. La millor obra de la categoria adults rebrà 100 euros, mentre que a l’autor o autora de la qual més destaque en l’apartat infantil se li entregarà un xec valorat en 50 euros. El lliurament de premis es durà a terme el dimarts 8 d’octubre en el Sopar Estellés i tots els treballs presentats s’exhibiran en una exposició pública.