FESTES

Almussafes limita l’horari de llançament de petards per a respectar el descans veïnal

Segons el ban municipal publicat pel consistori, es podrà disparar material pirotècnic de 10 a 14 h. i de 17 a 23 h.

Com en anys anteriors, s’han habilitat tres zones de foc, situades enfront de les carpes de les tres comissions falleres existents en el municipi


L’Ajuntament d’Almussafes ha emès un ban informatiu en el qual explica la normativa relativa a les zones de foc establides per a les festes falleres. En ell, a més de recordar algunes de les mesures de seguretat a tenir en compte, s’especifica que l’horari per a disparar material pirotècnic és de 10 a 14 h. i de 17 a 23 h. Per primera vegada, el consistori ha decidit incorporar una aturada entre les 14 i les 17 h. per a respectar el necessari descans dels veïns i compatibilitzar-ho d’aquesta forma amb la possibilitat de llançar petards durant les celebracions d’aquests dies.

Amb l’arribada de les festes falleres, i per a garantir que tots i cadascun dels actes es desenvolupen amb les màximes garanties de seguretat, l’Ajuntament d’Almussafes ha emès un ban informatiu en el qual a més de recordar les normes que evitaran qualsevol tipus de contratemps estableix també l’horari en el qual es podrà disparar material pirotècnic. Com a novetat, i per a respectar encara més el dret al descans dels veïns de la localitat, el consistori ha decidit modificar l’horari per a disparar petards, establint una aturada entre les 14 i les 17 hores. D’aquesta forma, es podran tirar coets de 10 a 14 h. i de 17 a 23 h.

“La nostra intenció és que festa i descans puguen compaginar-se de la millor manera possible i amb aquesta decisió pensem que contribuïm a aquesta sana convivència ciutadana”, destaca l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

Com cada any, s’han habilitat tres zones de foc, situades enfront de les carpes de les tres comissions falleres de la localitat. Així, el tret estarà permès en el carrer Major, des de l’encreuament amb el carrer Pinar fins al carrer Vicente Gay, en la Plaça Major i en el carrer València. A més, en el ban, disponible en la pàgina web municipal, es recorda que en els més xicotets el tret ha de realitzar-se “sempre respectant el preceptiu acompanyament d’adults, les categories pirotècniques i les edats”.

Quant als espectacles pirotècnics, aquests han de ser “realitzats per personal expert i hauran de comptar amb la notificació o autorització expressa de Delegació de Govern”. En aquest sentit, es posa l’accent principalment en la importància de respectar les distàncies de seguretat a edificacions i al públic i que serà “d’obligada observança les mesures de seguretat i limitacions indicades en el Protocol d’Actuació Municipal per a les Falles 2017 que aprove la Junta Local de Protecció Civil”.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES