AJUDES

Almussafes inverteix 64.000 euros en les Ajudes Extraordinàries a Autònoms i Microempreses

Un total de 84 persones rebran subvencions de 500 o 1.000 euros per part de l’Ajuntament per a fer front a la crisi econòmica provocada per la COVID19

Les quantitats a percebre varien en funció de si el negoci va haver de tancar de manera obligatòria o no durant l’estat d’alarma aprovat el mes de març


Les ‘Ajudes Extraordinàries a Autònoms i Microempreses’, convocades per l’Ajuntament d’Almussafes per a facilitar el manteniment de l’activitat econòmica en plena pandèmia, beneficiaran a 84 negocis situats en el municipi, sumant una inversió total amb càrrec a fons propis de 64.000 euros. Tal com explica l’alcalde, Toni González, “l’executiu municipal no volia ser alié a aquestes circumstàncies i des del primer moment vam començar a analitzar de quina manera podíem esmorteir la caiguda de la facturació patida per totes aquestes empreses”. El llistat amb les sol·licituds acceptades i denegades pot consultar-se en www.almussafes.net.

El Pla de Reactivació de l’Economia Local impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia continua el seu curs amb la resolució d’un dels primers programes anunciats, el denominat ‘Ajudes Extraordinàries a Autònoms i Microempreses’. El consistori invertirà un total de 64.000 euros a subvencionar a 84 professionals que desenvolupen la seua activitat en la població i que es van veure afectats per les restriccions establides el mes de març passat després de la declaració del primer estat d’alarma.

“L’alt nombre de sol·licituds presentades demostra la gravetat de la situació que hem viscut aquest 2020. L’executiu municipal no volia ser alié a aquestes circumstàncies i des del primer moment vam començar a analitzar de quina manera podíem esmorteir la caiguda de la facturació patida per totes aquestes empreses”, explica l’alcalde, Toni González. “Finalment no vam poder compatibilitzar aquestes ajudes amb les oferides per la Generalitat Valenciana, per la qual cosa ens hem centrat en aquelles instàncies a les quals no havia pogut arribar la convocatòria autonòmica per falta de fons”, afig.

De les 168 sol·licituds presentades, 84 han sigut acceptades, 44 amb una subvenció de 1.000 euros i 40 amb una de 500 euros. La quantitat concedida varia en funció de si els negocis, tant els que operen amb forma d’empresa com els desenvolupats per persones inscrites en el règim professionals autònoms, es van veure afectats pel tancament obligatori o no. Els que van haver d’interrompre la seua activitat rebran 1.000 euros, mentre que els que van patir una reducció de la seua facturació el mes d’abril d’almenys el 50% en relació amb la mitjana efectuada en l’últim trimestre de 2019 i el primer de 2020 rebran 500 euros. Les 78 sol·licituds restants incomplien algun dels punts establits en les bases, per la qual cosa han sigut denegades.

“Som conscients que el sector empresarial necessita el nostre suport més que mai, per això a més d’aquest programa ja hem llançat les Ajudes a la Digitalització, a les quals hem reservat un pressupost inicial de 15.000 euros per a col·laborar en la posada en marxa i millora de les eines de venda i promoció electròniques, i nombroses campanyes de sensibilització sobre la importància de comprar en establiments de proximitat, sobretot ara en Nadal”, recorda el primer edil, qui insisteix que el Pla de Reactivació de l’Economia Local almussafeny “abasta diferents iniciatives que sumen una inversió global que ronda els 1.800.000 euros”.