GENERAL

Almussafes inverteix 147.894 euros en un nou pla d’ocupació local

Deu almussafenys en atur treballaran durant sis mesos a jornada completa en l’administració local

La senyalització de marques viàries als carrers i el manteniment dels espais públics per a garantir la seguretat són algunes de les tasques que realitzaran


El Pla d’Ocupació Local (POL) d’Almussafes comença hui, dimecres 16 de setembre, una nova edició. Un total de deu persones (sis del sector de la construcció i quatre del de la pintura) han sigut seleccionades per a la segona tanda d’aquest programa de foment del treball del consistori municipal en el que portem d’any. Les persones contractades per a tasques de pintura s’han incorporat aquest matí, mentre que les que s’encarregaran de labors relacionades amb el manteniment i la construcció començaran el pròxim 1 d’octubre. L’Ajuntament inverteix en aquest nou POL un total de 147.894,88 euros de fons propis.

L’Ajuntament d’Almussafes ha donat el tret d’eixida hui, dimecres 16 de setembre, a la segona edició de 2020 del seu Pla d’Ocupació Local (POL), programa mitjançant el qual l’executiu de la població ha contractat 10 persones per a treballar en l’administració municipal a jornada completa durant un període de 6 mesos. La iniciativa, inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica impulsat pel consistori per a fer front a les conseqüències de la pandèmia de coronavirus que estem travessant, compta amb un pressupost de 147.894,88 euros, quantitat que s’aportarà íntegrament de les arques municipals.

“És increïble com es reforcen les accions implementades a nivell local quan tenim en marxa els POL. Gràcies a ells hem oferit una oportunitat laboral a centenars d’almussafenys i almussafenyes, per descomptat, però a més hem aconseguit acurtar els terminis en l’execució de determinades iniciatives i intensificar el desenvolupament de labors amb les quals s’ha beneficiat el conjunt de la ciutadania”, comenta l’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González. “Aquestes persones col.laboren en el treball de les brigades de neteja, jardineria i manteniment, aconseguint que la posada a punt del terme municipal vaja més de pressa”, afirma.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament ha seleccionat a 10 persones, 6 operaris de la construcció (dos oficials de 1a, dos oficials de 2a i dos peons) i 4 pintors (dos oficials de primera i dos peons) Aquests últims s’han incorporat hui a les seues funcions, mentre que els contractats en l’apartat de la construcció el faran dijous que ve 1 d’octubre. “Periòdicament anem informant de totes les tasques en les quals presten el seu suport aquests treballadors i treballadores i resulta evident la seua aportació en la posada a punt dels diferents espais públics, motiu pel qual aquest reforç és tan important per al dia a dia de l’administració local”, afig González.

L’alcalde considera que “estem en un moment molt delicat, amb molta incertesa sobre el que passarà amb la crisi sanitària i les seues conseqüències a nivell econòmic, per la qual cosa estic segur que els ingressos que els proporcionarà aquest treball seran decisius per a ells i elles”. La senyalització de marques viàries als carrers i el manteniment dels espais públics per a garantir la seguretat de les persones usuàries són algunes de les tasques a les quals s’hauran d’enfrontar a partir d’ara.