NOTÍCIES

Almussafes instal•la tres càmeres de video-vigilància i megafonia en el renovat poliesportiu

El projecte també incorpora un sistema informatitzat de control de llums

L’Ajuntament inverteix 12.579 € en aquesta intervenció que es gestiona des de les instal•lacions del Pavelló Poliesportiu Municipal


El Consistori Municipal d’Almussafes està a punt de finalitzar els treballs de modernització del sistema de vídeo vigilància de les pistes exteriors de la zona poliesportiva amb la instal•lació de tres càmeres que ofereixen una alta resolució d’imatge i la gestió de la qual es realitza per control remot des del Pavelló Poliesportiu Municipal. Juntament amb el nou sistema d’emissió i emmagatzematge d’arxius de vídeo s’han col•locat també diversos altaveus per a música ambiental i avisos als usuaris y s’ha instal•lat un sistema informatitzat de control del sistema d’il•luminació del poliesportiu des del mateix pavelló. Amb 12.579 € d’inversió amb càrrec al Pla d’Equipaments Esportius de la Diputació de València, la intervenció ha requerit la instal•lació del cablejat amb fibra òptica pels avantatges que aquest sistema proporciona en aquest tipus de muntatges.

Durant 2015, l’Ajuntament d’Almussafes va renovar quasi per complet el recinte del poliesportiu exterior incorporant considerables millores amb l’objectiu d’incrementar la qualitat del servei oferit als veïns en matèria esportiva. D’aquesta forma, van ser rehabilitades la zona de vestuaris, l’accés a la instal•lació, les pistes disponibles i les graderies destinades al públic. Aprofitant la conjuntura, i amb la finalitat de mantenir en les millors condicions les modernes instal•lacions esportives existents i incrementar la seguretat, s’acaben d’instal•lar estratègicament en el citat espai tres càmeres de vídeo vigilància, que realitzen un seguiment exhaustiu de la les dos pistes de tenis, la de pàdel i la multiesportiva, així com un equip de megafonia per a realitzar avisos als usuaris i ambientar amb música que poden controlar-se per control remot des de la recepció del Pavelló Poliesportiu Municipal. Complementàriament i en procés de finalització es troba també la dotació d’un sistema informatitzat de control de les llumns de la instal•lació poliesportiva també des del mateix pavelló cobert.

“Tenim el compromís d’anar modernitzant les nostres instal•lacions perquè els usuaris perceben que oferim un servei de qualitat i que ens adaptem a les seues necessitats”, destaca el regidor d’Esports, Pau Bosch, qui espera que “aquesta actuació contribuïsca a millorar la seguretat i facilitar el treball del personal encarregat de gestionar les instal•lacions esportives de la localitat”.

El sistema existent fins ara oferia un senyal d’escassa qualitat a través d’un circuit de televisió analògic sense garanties bàsiques funcionals per a la labor que ha d’exercir, no permetia l’extracció de fitxers d’enregistrament i externalització del senyal i, en emetre imatges monocromàtiques, no reunia els requisits per a aportar seguretat.

A partir d’ara, el poliesportiu compta amb un equip de càmeres bullet d’alta resolució en color amb visió fins i tot en circumstàncies de baixa taxa de visibilitat i fins a 48 metres de distància que pot emmagatzemar fitxers de vídeo i difondre la imatge a temps real amb un mecanisme automàtic per a una gestió integral i centralitzada. Complementant aquesta acció, i integrats en el mateix sistema, s’han instal•lat també diversos altaveus amb acabat en ABS i polipropilè amb fibra de vidre en color gris per a l’emissió d’avisos i difusió de música ambiental.

La intervenció, que ha costat un total de 12.579 € IVA inclòs amb càrrec al Pla d’Equipaments Esportius de la Diputació de València, inclou el cablejat amb fibra òptica, que aporta major propagació del senyal, i el subministrament i instal•lació dels dispositius i del software necessari per a dur a terme el projecte.