BENESTAR SOCIAL

Almussafes inicia la captació de voluntaris per al seu punt d’intervenció de Creu Roja

Els interessats col•laboraran en el projecte “Aliments per a la solidaritat”, que pretén agilitar el programa desenvolupat per l’àrea de Benestar Social

Aquesta serà la primera de les iniciatives impulsades per l’entitat en el nostre municipi en 20 anys


Tots aquells veïns d’Almussafes que vulguen participar en el projecte “Aliments per a la solidaritat” de Creu Roja ja poden inscriure’s com a voluntaris de l’entitat a través de www.cruzroja.es o de manera presencial en les instal•lacions de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de la localitat, situades en la planta baixa del Centre de Salut. Aquest serà el primer programa desenvolupat en el nou punt d’intervenció local que s’està creant amb l’objectiu de procedir al retorn de Creu Roja fins al municipi. Ahir, dimarts 8 de novembre, es va realitzar en el Centre Cultural la primera de les presentacions que l’entitat té previst realitzar per a captar voluntaris. En ella, el regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano, va animar als almussafenys a involucrar-se en una labor de la qual es beneficiaran desenes de famílies en situació d’extrema vulnerabilitat social, millorant el servei que ja s’ofereix des del consistori.

Almussafes avança a poc a poc cap a la creació d’un punt d’intervenció local de Creu Roja després de dues dècades d’absència de l’organització en el municipi. Ahir, dimarts 8 de novembre, es va dur a terme a les 19 hores en el Centre Cultural de la localitat una Assemblea de Creu Roja en la qual es van presentar els projectes que es pretenen dur a terme a Almussafes i que va comptar amb la presència del regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano.

“Estem molt satisfets amb aquesta iniciativa de reprendre la presència de Creu Roja a Almussafes avance amb pas ferm i estic convençut que els veïns es bolcaran amb aquesta causa fent-se voluntaris que contribuïsquen a millorar la vida dels quals necessiten la nostra ajuda”, va destacar Manzano durant la seua intervenció. L’edil també va avançar que pròximament es realitzaran noves presentacions dirigides a col•lectius específics de la localitat amb la finalitat d’animar als veïns a formar part d’aquest moviment humanitari que atén cada any a Espanya a un milió de persones en situació de vulnerabilitat social.

L’acte va servir com a primera presa de contacte de l’associació en el municipi i en el mateix es va explicar el primer dels projectes que es duran a terme, “Aliments per a la solidaritat”. Sota aquest títol s’engloba un programa que pretén facilitar la cobertura de necessitats alimentaries bàsiques de persones i famílies a través de productes donats i que servirà de complement a la intervenció que en aquest mateix sentit ja realitza l’àrea de Benestar Social de la localitat. “Gràcies als voluntaris de Creu Roja aconseguirem que aquest servei siga més àgil, efectiu i ràpid”, va explicar la responsable de l’àrea municipal, Laura Acuña, atès que disposaran de més personal per a arreplegar aliments i distribuir-los en funció de les necessitats concretes de la població. Per a açò, l’entitat treballarà sempre en coordinació amb els serveis socials de l’Ajuntament.
 
Voluntaris
 
Tal com va explicar la coordinadora de voluntaris de Creu Roja en la província de València, tots aquells que desitgen formar part d’aquesta nova iniciativa només han de dirigir-se a les instal•lacions de l’àrea de Benestar Social, situades en la planta baixa del Centre de Salut, o entrar en la pàgina web www.cruzroja.es i emplenar el formulari titulat “Fes-te voluntari”, que es troba en la part inferior del portal.

Després de la signatura d’un acord d’adhesió i del compromís de col•laboració, que inclou la disponibilitat, es posaran en contacte amb l’interessat per a assignar-li una labor específica. Encara que es tracta d’un criteri orientatiu, des de Creu Roja han establit que l’ideal seria que aquests voluntaris pogueren col•laborar dos matins o dues vesprades, dues hores cada dia, temps durant el qual s’encarregarien de les qüestions administratives, logístiques i de la participació en campanyes extraordinàries de recollida d’aliments quan fora necessari.

La delegada de Creu Roja Algemesí, Asunción García, i la responsable de Desenvolupament Territorial de l’organització, Rosa Herrero, van recordar que “l’ànima de Creu Roja són els voluntaris” i van afirmar que esperen que els almussafenys “es bolquen amb aquesta nova oportunitat que se’ls presenta per a col•laborar en una causa molt necessària”. “Volem que Creu Roja torne a Almussafes perquè hem detectat que la lluita contra la pobresa és necessària. Des de serveis socials ja es treballa i volguérem consolidar aqueixa labor amb aquest projecte de distribució d’aliments”, va explicar Asunción García. Fins ara, Creu Roja passava una vegada cada quatre mesos aproximadament per a distribuir els aliments procedents de les ajudes de la Unió Europea i “gràcies a l’impuls d’aquest punt d’intervenció local el repartiment podrà efectuar-se amb major periodicitat”, va concloure.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES