NOTÍCIES

Almussafes incorpora dos nous desfibril·ladors i ja suma un total de cinc

Als instal·lats en 2016 en el Pavelló, la reguarda de la Policia Local i el Camp de Futbol se sumen els de l’edifici de l’Ajuntament i Protecció Civil

Les persones encarregades de la seua utilització participen aquesta setmana en les preceptives sessions formatives organitzades pel consistori


L’Ajuntament d’Almussafes acaba d’adquirir dos nous desfibril·ladors per a la seua instal·lació en espais públics. Un d’ells es col·locarà a la casa consistorial i l’altre, que serà portàtil, el gestionarà l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil. En total, la localitat ja compta amb un total de cinc sistemes de cardioprotecció, després de l’adquisició a l’octubre de 2016 dels quals ja estan disponibles en el Pavelló Poliesportiu, el Camp de Futbol Municipal i la reguarda de la Policia Local. Aquesta setmana, els treballadors i representants d’entitats que s’encarreguen del seu funcionament participen en unes sessions formatives per a conéixer a fons les eines i poder utilitzar-les correctament en cas d’emergència.

A l’octubre de 2016, Almussafes es va convertir en la primera localitat de la comarca de la Ribera a incorporar desfibril·ladors en espais públics. En aqueix moment, l’Ajuntament va adquirir tres d’aquests sistemes de cardioprotecció, que es van col·locar en el Pavelló Poliesportiu, el Camp de Futbol Municipal i en la reguarda de la Policia Local, aquest últim portàtil, per la qual cosa els agents poden traslladar-lo per a ser utilitzat davant una emergència en qualsevol punt del terme municipal.

Dos anys després, la Regidoria de Sanitat continua amb la implementació d’aquest pla amb la compra d’altres dos aparells de les mateixes característiques per a continuar ampliant la cobertura brindada pel consistori en aquest sentit tant a la ciutadania de la població com a les persones usuàries dels serveis públics que s’ofereixen en les infraestructures de titularitat municipal.

En aquest cas, un dels dos dispositius està a punt d’instal·lar-se en l’edifici de l’Ajuntament, un lloc que cada dia registra un important trànsit de persones, i l’altre estarà en mans de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, entitat que col·labora activament en les accions de prevenció i intervenció que desenvolupa de manera constant en la població la Regidoria de Seguretat Ciutadana. Tal com ocorre amb el que utilitza la Policia Local, aquest últim també és portàtil, la qual cosa facilitarà el seu trasllat en el moment en el qual s’active una alerta i siga necessari actuar.

“Molts dels casos de parades cardiorrespiratòries que es produeixen podrien evitar-se si la xarxa de desfibril·ladors que tenim al nostre país fóra més extensa. La inversió és molt xicoteta en comparació amb els beneficis que comporta i això a l’Ajuntament d’Almussafes ho tenim molt clar. Amb l’ampliació d’aquest servei reafirmem el nostre compromís amb la salut de la nostra ciutadania, un pilar fonamental de la nostra acció de govern”, assegura el regidor de Sanitat, Faustino Manzano.

Juntament amb aquesta nova fase d’aplicació del pla s’estan duent a terme aquesta setmana les sessions formatives que permeten conéixer el funcionament dels desfibril·ladors als treballadors i membres d’entitats que s’encarregaran de la seua utilització. En total, en aquests tallers participaran 60 persones, entre les quals també es troben aquelles que ja van realitzar el curs fa dos anys però que tal com marca el protocol han d’assistir de nou a aquestes convocatòries per a refrescar els continguts i poder atendre d’una manera més eficaç els possibles casos de parades cardíaques.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT