MAJORS

Almussafes inaugura “Espai Gran”, la nova iniciativa dirigida al col•lectiu de majors

Els dimecres i els divendres, d’11 a 13 h., la Llar del Jubilat oferirà activitats per a afavorir l’envelliment actiu

L’acte d’obertura ha comptat amb la participació de l’alcalde, Toni González, i de la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver

Un total de nou dones majors de 70 anys s’inscriuen en el programa, que creixerà amb nous usuaris durant els pròxims mesos


Hui dimecres 1 de març ha tingut lloc en la Llar del Jubilat d’Almussafes la inauguració de la nova iniciativa impulsada per la Regidoria de la Tercera Edat de l’Ajuntament de la localitat, “Espai Gran”, amb la qual l’equip de govern busca potenciar les relacions socials i lluitar contra la solitud a través de diverses activitats lúdiques. Els dimecres i divendres, entre les 11 i les 13 h. s’oferirà als majors de 70 anys una variada oferta cultural per a promoure un “envelliment actiu dels veïns”, expliquen des del departament. Les inscripcions per a participar en aquest nou projecte, emmarcat dins del Programa d’Integració de Majors i finançat íntegrament amb fons municipals, continuen obertes en l’Oficina d’Atenció al Major.

El programa amb el qual l’Ajuntament d’Almussafes busca potenciar les relacions socials del col•lectiu de majors i lluitar contra la solitud ja és una realitat. “Espai Gran” ha obert hui dimecres 1 de març les seues portes en l’edifici de la Llar del Jubilat de la localitat amb l’objectiu de convertir-se “en un punt de trobada en el qual l’afecte, la comunicació i la creació de vincles socials entre els participants suposaran un autèntic revulsiu a l’aïllament social”, segons la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver.

L’acte d’obertura, celebrat a les 11 hores, i al que han assistit les primeres nou usuàries, ha comptat amb la participació del president de l’executiu, Toni González, l’edil de la Tercera Edat, Paqui Oliver, la responsable de l’àrea, Laura Acuña, i el gerent de l’empresa que prestarà el servei, Grup Tot, Jorge Roselló.

Aquesta iniciativa, emmarcada dins del Pla Integral de Majors aprovat a l’octubre de 2015 pel consistori municipal i finançat íntegrament amb fons municipals, oferirà tots els dimecres i divendres d’11 a 13h una variada oferta d’activitats dirigides als majors de 70 anys entre les quals es troben tallers musicals, teatrals, de manualitats i papiroflèxia, les dinàmiques de presentació i distensió del grup, els cinema-fòrums i els cafés-col•loqui. No es descarta que més endavant puga modificar-se l’horari i s’oferisca també alguna de les sessions a la vesprada.

Per a dur a terme aquestes activitats lúdiques i recreatives, que s’adaptaran als gustos i necessitats concretes dels propis usuaris, llista integrada ja per 9 persones, s’ha establit un calendari guia, per la qual cosa els participants coneixeran amb antelació les propostes plantejades per a cada jornada. No obstant açò, tal com ha assenyalat la psicóloga encarregada de dur a terme les activitats, Flor Vidal, “es tracta d’un programa que aniran construint els propis usuaris sobre la base de les seues peticions, perquè l’objectiu és formar una gran família en la qual se senten a gust i en harmonia i en la qual tinguen absoluta llibertat per a proposar què és el que volen fer, fugint del que solem considerar com una classe”.

Els interessats a participar en “Espai Gran” hauran d’inscriure’s en l’Oficina d’Atenció al Major situada en la planta baixa del Centre de Salut en el seu habitual horari d’obertura. Està previst que la iniciativa es mantinga activa fins al pròxim mes de juny, després del que es realitzarà un parèntesi durant l’estiu per a reprendre el programa amb l’inici de la nova temporada. “La nostra intenció és consolidar aquest projecte com una activitat fixa anual dins del servei de dinamització de la Tercera Edat”, explica l’edil.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES