GENERAL

Almussafes habilita un servei extraordinari d’extracció d’aigua de baixos i locals comercials

L’Ajuntament ha posat a la disposició de la ciutadania la brigada municipal i la seua maquinària per a resoldre les inundacions provocades pel temporal

L’alcalde, Toni González, anuncia que la iniciativa continuarà en marxa al llarg de tot el cap de setmana si fóra necessari

Des que es va informar del servei a través de les xarxes socials, s’han rebut un total de 30 sol.licituds

Demà, dissabte 7 de novembre, de 5:00 a 13:00 hores, es durà a terme una recollida extraordinària de trastos


L’Ajuntament d’Almussafes ha activat un servei extraordinari d’extracció d’aigua de baixos i locals comercials per a col.laborar amb la ciutadania en la tornada a la normalitat després de les intenses pluges registrades ahir dijous 5 de novembre en la localitat. Per a això, ha posat a la disposició de les persones que ho sol.liciten a tota la brigada de manteniment municipal i un total de 8 bombes, algunes d’elles adquirides expressament per a aquesta labor. L’alcalde assegura que atendran totes les peticions rebudes i que per a això mantindrà activat el servei durant tot el cap de setmana si fóra necessari. A més, demà dissabte 7 de novembre de 5:00 a 13:00 hores es durà a terme una recollida extraordinària de trastos perquè les famílies i empresaris puguen desfer-se de mobles o electrodomèstics afectats per les inundacions. Des del consistori informen que hui divendres han de traure’s al carrer per a facilitar aquesta recollida.

Almussafes habilita un servei extraordinari d’extracció d’aigua de baixos i locals comercials

Les fortes pluges torrencials que es van registrar a Almussafes durant la jornada d’ahir, dijous 5 de novembre, han provocat la inundació de nombrosos baixos particulars i locals comercials en el nucli urbà del municipi. Per aquest motiu, i amb l’objectiu d’ajudar la ciutadania a tornar a la normalitat al més prompte possible, l’Ajuntament ha habilitat un servei extraordinari i gratuït d’extracció d’aigua que està funcionant a ple rendiment des de primera hora del matí de hui, divendres 6 de novembre.

L’executiu municipal ha posat a treballar en aquesta iniciativa a tota la brigada de manteniment i, tal com avança l’alcalde, Toni González, “continuaran al peu del canó fins que aconseguim que totes les persones que ens han demanat ajuda puguen evacuar del tot l’aigua que s’ha colat a les seues cases o negocis a causa d’aquest episodi de pluges que feia molt de temps que no vivíem a Almussafes”. En aquesta tasca, s’estan utilitzant un total de huit bombes extractores, algunes d’elles adquirides per l’Ajuntament amb motiu d’aquesta emergència. A més, estan col.laborant activament en el dispositiu diversos efectius del Consorci Provincial de Bombers, “atés que la situació està sent complicada en alguns casos”, assegura el primer edil.

González, qui assegura que la iniciativa “ha tingut un gran acolliment”, ha visitat a primera hora de la jornada al costat de la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, l’inspector de la Policia Local, Ernesto Serrano, i el cap de la brigada municipal, Juan Calatayud, alguns dels baixos, garatges i locals en els quals s’està actuant. “Aquests treballs requereixen el seu temps, per la qual cosa demane calma i paciència. Sóc conscient dels inconvenients que ha generat aquesta tempesta, per això ens comprometem a atendre totes les peticions, encara que això comporte prolongar el servei durant el cap de setmana”, insisteix l’alcalde.

Fins al moment s’han rebut un total de 30 peticions, encara que es continuen atenent sol.licituds en els telèfons habitats per a això, que són el 634 32 77 16 i el 634 36 69 72.

Recollida de trastos

Paral.lelament, i a causa de la gran quantitat de mobles que han quedat inutilitzats a causa d’aquestes inundacions, l’Ajuntament ha decidit habilitar una recollida extraordinària de trastos perquè la població no haja d’esperar a la pròxima data establida en el calendari anual d’aquest servei, que es duu a terme dues vegades al mes.

D’aquesta manera, aquelles persones que vulguen desfer-se de mobles, electrodomèstics i altres estris afectats per la tempesta, hauran de traure’ls a l’exterior dels seus edificis al llarg de hui, divendres 6 de novembre, perquè està previst que el camió que s’encarrega de la seua recollida procedisca a la seua retirada demà dissabte 7 de 5:00 a 13:00 hores. “Amb això volem col.laborar en la tornada a la normalitat i, de pas, evitar que la pròxima recollida ordinària es desborde per la quantitat de material als carrers”, afig González.