CELEBRACIONS

Almussafes guardonada amb tres Flors d’Honor en la quarta Gala Viles en Flor de la Comunitat Valenciana

La regidora de Medi Ambient, Davinia Calatayud, i el tècnic agrícola municipal, Xavier Perpiñá, recolliren el premi ahir dijous, 28 d’octubre

Les Flors d’Honor reconeixen la millora i potenciació dels espais verds urbans i la seua gestió sostenible


Almussafes guardonada amb tres Flors d’Honor en la quarta Gala Viles en Flor de la Comunitat Valenciana

Per tercer any consecutiu, Almussafes veu recompensada la qualitat del seu compromís en matèria d’enjardinament i medi ambient amb la concessió de 3 Flors d’Honor per part d’ASFPLANT (Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana). Els guardons, entregats en la V Gala Viles en Flor de la Comunitat Valenciana celebrada ahir dijous 28 d’octubre a Picanya, van ser recollits per la regidora de Medi Ambient, Davinia Calatayud, i el tècnic agrícola municipal, Xavier Perpiñá. El certamen, que torna al seu format presencial després d’un any de celebració virtual a causa de la pandèmia, reconeix el treball dels ajuntaments en les qüestions relacionades amb la sostenibilitat, l’ús dels recursos naturals i la gestió de les zones verdes.

L’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT)  ha distingit, per quart any consecutiu a l’Ajuntament d’Almussafes, per la seua cura del patrimoni vegetal i paisajístic, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

L’entitat ha concedit de nou un total de 3 Flors d’Honor al municipi en la IV Gala Viles en Flor de la Comunitat Valenciana, celebrada a les 11:00 hores d’ahir dijous, 28 d’octubre, a l’Hort de Montesinos- Villa Rosita de la localitat de Picanya, amb la presència del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, i amb el Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana. “L’any 2018 ens reconegueren la nostra gestió sostenible del patrimoni vegetal urbà i l’educació ambiental amb 2 flors d’honor i des del 2019 estem sent premiats amb un total de 3 reconeixements anuals, un augment que acredita que som un poble que estem en continua evolució pel que fa a les polítiques sostenibles i respectuoses amb la ciutadania i el seu entorn urbà”, assegura la regidora de Medi Ambient, Davinia Calatayud.

Almussafes compta, en l’actualitat, amb més de 40 metres quadrats de zones verdes per habitant, una quantitat que es veu reflectida en el gran nombre de parcs existents, posicionant-se la població al capdavant dels pobles i ciutats valencianes adherides al programa. “La forta aposta pel manteniment, millora i creixement de les nostres zones verdes és ferma i decidida i d’ahi que Almussafes siga un poble cada vegada més verd i, per tant, molt més saludable per al veïnat”.

L’edil va recollir al costat del tècnic agrícola de l’administració local, Xavier Perpiñá, aquestes distincions en un acte en el qual es va reconéixer l’esforç de les administracions locals en la seua obstinació per millorar i potenciar els espais verds urbans i la seua gestió sostenible.

El passat estiu, un jurat especialitzat va visitar cadascun dels municipis participants, coneixent els seus treballs en la millora, potenciació i ampliació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l’educació ambiental i l’aconseguiment de la conscienciació ciutadana i la preservació dels entorns i paisatges. I fruit de les seues deliberacions i de la memòria facilitada des del propi Ajuntament d’Almussafes, amb una explicació detallada de les accions en pro del verd i la sostenibilitat, com la planificació estratègica, la utilitat de l’ús públic dels parcs, els sistemes de reg, la regulació dels horts urbans, la biodiversitat i la gestió dels residus, Almussafes ha revalidat les seues tres Flors d’Honor. “El nostre objectiu és continuar millorant i aconseguir quatre Flors d’Honor, el màxim reconeixement, el pròxim any 2022”, conclou Calatayud.